Najbolji sa najboljima: Kajakaš Darko Savić novo zaštitno lice kompanije Hifa Petrol

TV SLON UZIVO RADI OSLON UZIVO 

Hifa Petrol, najuspješnija naftna kompanija u BiH predstavila je svoje novo zaštitno lice, kajakaša Darka Savića. Na današnjoj konferenciji za medije održanoj u Banjoj Luci, potpisan je dvogodišnji ugovor sa jednim od najuspješnijih kajakaša svijeta.

Uz sportiste Amela Tuku, Damira Džumhura, Mesuda Pezera i Sanjina Pehlivanovića, kompanija Hifa Petrol odabrala je još jednog uspješnog sportistu za zaštitno lice – Darka Savića.

Alma Guberinić, marketing menadžer kompanije Hifa Petrol poželila je Saviću dobrodošlicu u tim najboljih, te naglasila da Hifa Petrol svojim primjerom želi skrenuti pažnju javnosti na važnost sporta kao i podrške potrebne sportistima.

„Mi u kompaniji Hifa Petrol smatramo da je pored postignutih značajnih poslovnih rezultata važna i društvena odgovornost i doprinos zajednici. Za zaštitna lica kompanije Hifa Petrol biramo vrhunske sportiste, jer su upravo oni najbolji ambasadori naše zemlje. Radujemo se saradnji sa Darkom Savićem i želimo mu uspjeh u budućim takmičenjima “, izjavila je Guberinić.

Darko Savić proglašen je za najboljeg sportistu Republike Srpske 2018. godine, a u 2019. godini je bio polufinalista ICF Svjetskog prvenstva u kajaku i kanuu na mirnim vodama. Uspješni kajakaš iza sebe ima i jednu avanturističku vožnju kanuom od Banja Luke do Beograda.

„Zaista mi je velika čast što ću u narednom periodu promovisati kompaniju Hifa Petrol. Iza mene je uspješna godina te se iskreno nadam da će mi naredna donijeti još bolje rezultate a ova saradnja mi je vjetar u leđa za buduća takmičenja“ – istakao je Savić.

Kampanja „Najbolji sa najboljim“ koju je Hifa Petrol pokrenula još 2015. godine usmjerena je zadržavanje talenata unutar BiH te na promociju mladih i perspektivnih ljudi u BiH. Cilj kampanje je da pokaže da je uspjeh moguć u BiH, a najbolji dokaz za to su zaštitna lica kompanije Hifa Petrol.