31 C
Tuzla
18.07.2024.

Najgledanija crnogorska komedija “Crnogorac u krevetu” 2. juna u BKC TK u Tuzli

Nakon što su dvije regionalne hit predstave “Dejt” i “Kakva ti je žena takav ti je život” nedavno izazvale veliko interesovanje publike u Tuzli i regiji, BKC TK je za ljubitelje pozorišne komedije pripremuo nove programe ovog žanra.

Tako već 2. juna 2022. godine predstava “Crnogorac u krevetu”, najgledanija crnogorska komedija svih vremena, koja puni sale širom regije već deset godina, ponovo stiže u Bosanski kulturni centar Tuzlanskog kantona.

Klasična komedija u kojoj glume autor predstave Peđa Šuškavčević i Ana Šimundža Selski, bavi se crnogorskim načinom života i običajima i na duhovit način govori o svim životnim fazama, a naročito duhovito opisuje život prosječnog crnogorskog bračnog para, prikazan prema klasičnim stereotipima o Crnogorcima.

Posljednje od tri izvođenja u BKC TK u Tuzli ova predstava je imala 2018. godine, kada je igrana pred velikim brojem oduševljenih gledatelja.

Informacije i rezervacije ulaznica po cijeni od 10 KM za ovu predstave mogu se dobiti Marketingu BKC TK Tuzla svaki radni dan od 8.00 do 15.00 sati: [email protected] / Telefon: 035 311 070. Karte ser također mogu kupiti i kod Seje i Vilija na Korzu u Tuzli.

Nakon ove komedije publika će već 16. juna imati priliku pogledati i predstavu „Kako i zašto ubiti muža“ u kojoj Nataša Aksentijević i Peđa Damjanović nikoga ne ostavljaju ravnodušnim.

Vezane vijesti

TUZLA