Najljepšu baštu imaju stanari zgrade u Batvi, a najljepše dvorište vrtić Poletarac/FOTO/

TV SLON UZIVO RADI OSLON UZIVO

Turistička zajednica TK u junu je objavila Javni poziv za izbor najljepše uređenog dvorišta ( bašte,vrta) balkona i terase stambenih objekata,dvorišta vrtića i ustanova za lica sa posebnim potrebama domova, najuređenijeg parka( gradskog prostora ) kao i izbora najboljeg ekološkog pokreta/udruženja.Ubrzo po objavi poziva na adresu Turističke zajednice pristigao je veliki broj prijava te je Komisija za izbor imala pune ruke posla i konačno odabrala najbolje.

„Tridesettri su došle prijave i evo ovom prilikom ću reći da mi ja žao što je za kategoriju najljepše uređeni dječiji vrtić došla samo jedna prijava, vjerovatno zbog nezgodnog termina i posebno mi je žao što nemamo ni jednog aplikanta za kategoriju ustanove za lica sa posebnim potrebama“, izjavio je Edin Buševac, ministar turizma, trgovine i saobraćaja TK.

Nagrada u iznosu od 700 KM za najuređenije dvorište vrtića pripala je obdaništu Poletarac.  Sve je, kažu iz ove predškolske ustanove krenulo na prijedlog roditelja koji su zajedničkim planovima ali i doniranjem novca učetsvovali u uređenju dvorišta.

„Ova nagrada nam puno znači puno, jer imamo prekrasne roditelje, zaposlenike naše ustanove i vjerujte da smo ostajali svi poslije radnog vremena i roditelji i zaposlenici jer nam je bio drago da uložimo za tu dječicu jer su oni bili presretni ujutro kad dođu jer su uvijek imali nove sadržaje da realiziraju“, kazala je Hatidža Maslić, profesorica predškolskog odgoja u JU Naše dijete Tuzla.

Svi kuji su ikada prošli Batvom nisu mogli a da ne zastanu i dive se bašti ispred zgrade na adresi Jure Keroševića 7 u naselju Batva. Trud i rad etažnih vlasnika ove zgrade na čelu sa Mehrijom Hajdarhodžić prepoznala je i stručna komisija koja je ovo dvorište proglasila najboljim u kategoriji dvorište/bašte stambenih zgrada.

„Došla sam na ideju da od betona napravim baštu i jako sam zadovoljna što sam uljepšala život sebi i svojim sustanarima, a naravno i našem gradu, jer tamo se masovno svijet zaustavlja, slika“, izjavila je Merhija Hajdarhodžić, predsjednica etažnih vlasnika zgrade Jure Keroševića 7 u Batvi.

Cilj Turističke zajednice bio je kroz ovaj projekat afirmisati kulturu življenja i ekologiju, te doprinjeti ljepšoj slici grada koji će projektima poput ovih svakako postati mjesto ugodnijeg boravka.