23.9 C
Tuzla
02.06.2023.

Najprodavaniji farmaceutski proizvod iz BiH bilježi veliki uspjeh na tržištu Njemačke

Unatoč brojnim izazovima, koje je pred sve izvozne kompanije u Bosni i Hercegovini postavila pandemija koronavirusa, Bosnalijek d.d. Sarajevo uspio je u proteklih godinu ostvariti značajan izvoz svojih proizvoda u Njemačku.

Najveće tržište lijekova u Evropskoj uniji izazov je za sve farmaceutske kompanije, pa je uspjeh Bosnalijeka tim veći, naročito jer su se početni koraci odvijali u vremenu brojnih poteškoća koje je uzrokovala pandemija.

Dr. Hellmut Münch, jedan od najpoznatijih i najcjenjenijih njemačkih imunologa, inače šef njemačkog Imunološkog istraživačkog društva i vlasnik kompanije Innova Vital GmbH, koja je sa Bosnalijekom sklopila ugovor za izvoz proizvoda na tržište Njemačke, kaže za portal Klix.ba kako su jako zadovoljni rezultatima ostvarenim u prvoj godini.

On ističe da Bosnalijek u svom asortimanu ima Lysobact proizvode koji sadrže lizozim, enzibiotik koji je dio našeg imunološkog sistema i koji se koristi u tretmanu većeg broja oboljenja sluznica grla, usne i nosne šupljine, te jačanju lokalnog imuniteta organizma.

“Proizvodi na bazi lizozima jedinstveni su na globalnom tržištu i njihovi potencijali su izuzetno veliki. S obzirom da u svojoj privatnoj praksi imam oko 100.000 pacijenata mogu potvrditi veoma pozitivna iskustva mojih pacijenata sa ovim preparatima. Ovo je zaista kvalitetan proizvod, te sam siguran da ćemo sa njim postići barem približan uspjeh kakav je Bosnalijek postigao u Rusiji, gdje je Lysobact® jedan od najprodavanijih brendova”, kaže Münch.

Iz kompanije Bosnalijek za naš portal ističu da su, također, jako zadovoljni rezultatima ostvarenim na tržištu Njemačke, te da vjeruju kako će u narednom vremenu uspjeti otvoriti i druga tržišta za svoje proizvode, na kojima do sada nisu bili prisutni, ne samo u Evropskoj uniji, već i širom svijeta.

“Drago nam je da u godini kada obilježavamo 70. rođendan naše kompanije bilježimo i godinu od početka izvoza na tržište Njemačke. Lysobact® je najprodavaniji bh. farmaceutski brend u svijetu, sa više od 12 miliona prodatih pakovanja godišnje u više od 20 država i to potvrđuje njegov vrhunski kvalitet koji će nam osigurati da ovaj brend plasiramo i na brojna druga tržišta širom svijeta gdje do sada nismo bili prisutni”, poručili su iz Bosnalijeka.

Izvor: Klix

POSLJEDNJE DODANO

error: Upozorenje: Zaštićen sadržaj!!