Najveća priznanja Evropskog olimpijskog komiteta za uspješnu organizaciju EYOF-a

TV SLON UZIVO RADI OSLON UZIVO

Nakon svečane ceremonije otvaranja EYOF-a, koja je oduševila gledaoce koji su do zadnjeg  mjesta ispunili stadion “Asim Ferhatović Hase”, Evropski olimpijski komitet (EOC) na čelu s predsjednikom  Janezom Kocijačičem, organizirao je prijem za organizatore i domaćine takmičenja. 

Kocijančič je iskoristio priliku da Predsjedništvu Olimpijskog komiteta BiH, predsjedniku Siniši Kisiću i potpredsjednicima Izetu Rađi i Marijanu Kvesiću, kao i generalnom sekretaru OK BiH Saidu Fazlagiću, uruči najveće priznanje EOC-a za istrajnost u kandidaturi i uspješnu organizaciju EYOF-a.

Priznanja su takođe dobili i gradonačelnici gradova domaćina, gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka i gradonačelnik Istočnog Sarajeva Nenad Vuković. Za kompletnu realizaciju organizacije je bila zadužena Firma EYOF d.o.o. čiji je direktor Senahid Godinjak, također dobio ovo laskavo priznanje, piše Fena.

Ova izuzetna priznanja su rezultat zajedničkog rada i vizije, jedinstva i energije usmjerene ka jednom cilju, a to je najbolje izdanje 14. po redu zimskog Evropskog omladinskog olimpijskog festivala Sarajevo i Istočno Sarajevo 2019. – saopćeno je iz OKBiH.

Predsjednik OKBiH Siniša Kisić naglasio je da su, pored EOC-a, gradova domaćina i Organizacionog komiteta EYOF-a 2019, nemjerljiv doprinos dali Izvršni komitet OKBiH, Komisija za vrhunski sport OK BiH, Stručna služba OK BiH, sportski strukovni savezi BiH kao i nosioci realizacije takmičenja, olimpijci, vrhunski sportisti, sportski radnici i  volonteri.

– Pružili su nesebičan doprinos, bili i još uvijek su dio EYOF-a koji je najveća višesportska manifestacija od zimske Olimpijade 1984. Ogromnu zahvalnost dugujemo i Predsjedništvu BiH kao i svim nivoima vlasti i ministarstvima koji su finasijski i organizaciono podržali Projekat EYOF 2019. Bez njih ova manifestacija nebi bila održana na ovome nivou – kazao je Kisić.