Nakon turbulentnog perioda ekipa OKK Sloboda sutra dočekuje KK Mladost

TV SLON UZIVO RADI OSLON UZIVO

Nakon teškog poraza i gubitka jednog od najboljih igrača tima Omladinskog košarkaškog kluba Sloboda Maksima Kovačevića, sutra košarkaši imaju priliku da se podignu na noge. U Mejdanu dočekuju vrlo nezgodnog protivnika, ekipu Mladost iz Mrkonjić Grada, koja je na tabeli odmah ispod Slobode sa dva boda manje.

“Mrkonjić je jako nezgodna ekipa, dobro izbalansirana momčad, dobro vođena, selektirana odlično, uloge podijeljene, hijerarhija se tačno zna, nisu ništa mijenjali od početka i slavili su i protiv Sparsa i protiv Zrinjskog, i totalno ih respektujemo, ali tražimo svoje bodove” – kazao je Josip Pandža, šef stručnog štaba OKK Sloboda.

Pobjeda je i ovog puta prioritet, bez obzira na gubitke i povrede koje su zadesile Slobodu u jako kratkom vremenu. Atmosfera u svlačionici i dalje je pozitivna i igrači su optimistični.

“Mi smo u nekim sitnim problemima sa povredama, i kao što je trener rekao ovaj odlazak Kovačevića malo nas je poremetio, međutim to nije opravdanje. Mi moramo da se skupimo i da iskoristimo ono što imamo, a ne ono što nemamo. Ovim putem pozivam publiku da dođe i da nas podrži jer bitan je momenat i znam da publika u Tuzli to osjeća” – istakao je Zlatko Jovanović, košarkaš OKK Sloboda.

Košarka u Tuzli uvijek je imala veliku podršku, a u OKK Soboda se nadaju da ona neće izostati ni sutra. Utakmica između ekipa OKK Sloboda i KK Mladost igra se sutra u Mejdanu sa početkom u 19 sati i 30 minuta.