Naletilić: Na terenu moramo pokazati energiju i kvalitetu, bez toga nema šanse da pobijedimo

Foto: Tuzlanski.ba
TV SLON UZIVO RADI OSLON UZIVO

Košarkaši Slobode kao što smo već pisali, danas će u okviru 13. kola Prvenstva BiH u goste ekipi Student iz Mostara. Iako je mostarski tim težak protivnik, u tuzlankoj ekipi nadaju se dobrom ishodu ovog meča. Utakmica se igra od 17 sati. Prema riječima Josipa Naletilića, iskusnog košarkaša Slobode, protivnik je u odnosu na prvi dio sezone u dosta drugačijem rosteru, stoga imaju težak zadatak.

”Forma, samopouzdanje igrača, pa i kvaliteta igre Mostaraca su u rastu što pokazuju zadnje tri utakmice od koje su pobijedili Vogošću, a protiv Zrinjskog i Kaknja igrali na jednu ili dvije lopte. Mi smo također napravili neke promjene u ekipi. Doveli smo tri iskusna, provjerena igrača, koji tek traže “kemiju” sa nama, uigravaju se što taktički, što ljudski, ali nemamo puno vremena, tako da ćemo svi skupa morati pokazati energiju i kvalitetu jer bez toga nema šanse da pobijedimo”, ističe ovaj vrsni košarkaš.

Također navodi da im je dobra lekcija bila to što su u prvom dijelu sezone izgubili utakmice za koje su bili ubijeđeni da će pobijediti.

”Nemamo apsolutno pravo na kiks, na podcjenjivanje ekipe Studenta i tako ćemo se postaviti na terenu. Drugi dio sezone imamo dosta teških gostovanja i moramo biti maksimalno spremni, motivirani, da bi se uspješno plasirali u Ligu 6, te nastavili ka ispunjavanju naših osobnih, navijačkih te ciljeva uprave koji su pred nama”, kaže Naletilić za RTV Slon.

Inače, ovaj 29-godišnjak je u redove Slobode došao u ovoj sezoni, pred kraj osmog mjeseca 2018. godine. Bio je dugogodišnji igrač ekipe Širokog, a nastupao je i za inostrane klubove, te upisao nastupe za bh. reprezentaciju.

Treba reći da je u finalnoj utakmici KUP-a Regionalnog košarkaškog saveza Tuzla koja je odigrana u srijedu u dvorani Mejdan protiv Gradine iz Srebrenika, Naletilić za tuzlanski tim postigao 13 poena i bio među najboljim igračima utakmice. Podsjetit ćemo da je Sloboda slavila i osvojila KUP RKS Tuzla, te se tako plasirala u državni KUP.

Utakmica OKK Sloboda – KK Gradina – finale KUP-a RKS Tuzla