Nalić: „U bitkama gdje nema starih ratnika rađaju se neki novi heroji“

TV SLON UZIVO RADI OSLON UZIVO

Fudbalski klub Sloboda seriji od pet utakmica je bez pobjede u nastavku prvenstva. Tuzlaci su tri puta rezimirali te su dva puta bili poraženi. Međutim i šef stručnog štaba, i igrači slažu se da je sutra pravi trenutak za tri boda u nastavku prvenstva. Crveno – crne, ipak, ne čeka ni malo lagan posao. U ovoj sezoni fudbaleri Slobode već su doživjeli težak poraz od Zvijezde 09, a sada je pred njima jako težak zadatak, jer Nalićev tim ima problema sa igračkim kadrom.

“Imam običaj da mojim igračima kažem „U bitkama gdje nema starih ratnika rađaju se novi heroji“. U utakmicu ulazimo znatno oslabljeni, falit će nam 4-5 igrača. Samim tim ulazimo u tu utakmicu sa oprezom” – kazao je Zlatan Nalić, šef stručnog štaba FK Sloboda Tuzla.

Zbog žutih kartona utakmicu neće igrati Aleksandar Ignjatović i Amar Beganović, dok će zbog povrede odsustvovati Goran Vukliš. Pored njih trojice, upitno je i da li će nastupiti Muamer Adžem i Mehmed Alispahić. Fudbaleri Slobode spremni su dočekati ovu utakmicu. Imali su naporne treninge i dobro su radili. Iako će sutra na Tušnju nastupiti bez četiri ili pet standardnih igrača, priliku za igru dobit će novi članovi tima.

“I ja sam bio mlađi igrač, jedva sam čekao da dobijem priliku i da skrenem pažnju na sebe. Tako i svi ovi momci koji sutra istrče na Tušanj mogu skrenuti pažnju na sebe dobrom igrom, trkom, borbenošću, odnosom prema klubu i dresu koji nose. Nadamo se svi dobroj utakmici i pozitivnom rezultatu” – istakao je Perica Ivetić, kapiten FK Sloboda Tuzla.

Kada pogledamo i analiziramo sezonu, Sloboda je u mirnoj luci, ali se bori za poziciju više. Tako fudbaleri Slobode i šef stručnog štaba bez obzira na turbulentan period koji ih je zadesio ove sezone, nadaju se pobjedi, koja bi za njih značila i nagradu.

“Gledat ćete istu Slobodu koju ste i do sad gledali, bez obzira što su tu novi igrači na novim pozicijama, borbenu, ratobornu, disciplinovanu, željnu pobjede, i da ostvarimo taj jedan pogodak više i da ostvarimo tri boda što nam je zaista imperativ” – kazao je Zlatan Nalić, šef stručnog štaba FK Sloboda Tuzla.

Utakmica između fudbalskog kluba Sloboda Tuzla i fudbalskog kluba Zvijezda 09, igra se sutra na Tušnju sa početkom u 19 sati.