Narednog vikenda najveće snowboard takmičenje u BiH

TV SLON UZIVO RADI OSLON UZIVO

Najbolji snowboarderi iz trinaest evropskih zemalja narednog vikenda, 2. i 3. februara, nastupit će na 8. Olimpija Snowboard Europa Cupu, najvećem snowboard takmičenju u Bosni i Hercegovini. 

Snowboard park Štinji dol na Bjelašnici će tokom februara postati središtem evropske snowboard scene, a takmičari će pokazati svoje vještine u disciplini “Big Air”.

Do sada je potvrđeno učešće više od 40 snowbordera koji će se naći u kvalifikacijama i glavnom takmičenju, a na listi se nalazi i sedam predstavnika BiH – Asja Klačar, Selina Memić, Nejra Mulić i Uma Pećanin u ženskoj, te Haris Burić, Edis Ozturk i Faris Biogradić u muškoj kategoriji.

– Snowboard park je dobio prvo borilište u disciplini Big Air na kojem je konfiguracija terena urađena u skladu s aktuelnim regulativama Međunarodne skijaške federacije. Izgradnjom novog borilišta unaprijeđeni su uslovi i za trening naših sportista – kazao je Ismar Biogradić iz kluba FreeStyle Sarajevo, organizatora Europa Cupa i tehničkog realizatora EYOF 2019.

Olimpija Snowboard Europa Cup ujedno je i druga test utrka za zimski olimpijski omladinski festival EYOF 2019. Prva test utrka vožena je prošle godine u disciplini “Slope Style”.

Tokom dva dana takmičenja u snowboard parku Štinji dol ljubitelje ekstremnih sportova će rasplesati i zagrijati DJ Zlijay aka Mixmaster Zlee i DJ Mex.

Izvor: (RTV Slon/Fena)