Narodno pozorište Tuzla: Večeras na repertoaru predstava “Mi djeca s kolodvora Zoo”

TV SLON UZIVO RADI OSLON UZIVO

Predstava “Mi djeca s kolodvora Zoo” po motivima biografskog romana Christiane F večeras se igra u Narodnom pozorištu Tuzla. Predstava počinje u 19:30h. U predstavi igraju: Alisa Brkić, Edis Žilić, Nina Terzić, Siniša Udovičić, Ivana Perkunić Mešalić, Elvis Jahić.

Mi djeca s kolodvora Zoo, priča je o nesretnoj generaciji mladih ljudi ispričana kroz život šesnaestogodišnje Kristine. Upoznajemo je kao djevojčicu u periodu života kada počinje osvještavati svoju poziciju u disfunkcionalnoj porodici. Bijeg od svakodnevnih problema u kući kao i mladalačka radoznalost navesti će je na put koji će biti glavna karakteristika njenog života za vrijeme ove priče. To je put eksperimentisanja sa narkoticima i eksponencionalnoj progresiji ovisnosti, kao i propadanja tijela i duha u vrlo malom vremenskom periodu.
Kroz zajednički život sa grupom prijatelja, njena heroinska ovisnost neizbježno dovodi do kriminalnog ponašanja i pristajanja na prostituciju. To je priča o bezizlaznoj situaciji gdje je jedini izlaz iz psihološke i društvene tupljenosti posezanje za novom dozom.