Naša stranka: Tražimo hitnu reakciju Općine Lukavac

     

Na osnovu prijave građana, nekoliko članova OO Naša stranka Lukavac je danas reagovao i utvrdio da se u ulici Sarajevska, pored Doma zdravlja Lukavac, nalazi otvoreni kanal sa fekalijama i različitim otpadnim materijalom koji ugrožava građane toga dijela grada, ali i prolaznike, najčešće pacijente, koji se zbog odlazaka na preglede i liječenje, kreću tim putem.

U neposrednoj blizini Doma zdravlja Lukavac, nalazi se otvoreni kanal ispunjen kanalizacijskim i drugim vrstama otpada.

Iz Općinskog odbora Naše stranke su uputili Općini Lukavac zahtjev da općinska komunalna inspekcija poduzme sve mjere za sanaciju a izvođaču radova, odnosno nadzornicima radova izrekne zakonom predviđene sankcije

„U blizini Doma zdravlja nedavno su izvođeni infrastrukturni radovi sa podzemnom ugradnjom kanalizacionih cijevi koje su ostavljene na otvorenom. Pored toga što je ovaj način odvodnje fekalnog otpada nezakonit, tužna je ironija da se izvor zaraze nalazi u neposrednoj blizini Doma zdravlja u kojem egzistira Služba za epidemilogiju. Ugroženo je javno zdravlje, prije svih stanovnika tog dijela grada, ali i svih građana koji tuda prolaze, najviše ljudi koji idu u Dom zdravlja, dakle onih koji su već bolesni. Tražili smo promptnu reakciju i čekamo odgovor opštine koji bismo trebali dobiti najkasnije u naredna tri dana“, reklu su iz Općinskog odbora Naše stranke Lukavac.