Nastavljena rekonstrukcija regionalnog puta u Dubravama

TV SLON UZIVO RADI OSLON UZIVO 

Na regionalnom putu R 469 koji prolazi kroz Dubrave, a spaja Živinice, Tuzlu i Kalesiju, ovih dana nastavljaju se radovi na rekonstrukciji putne komunikacije.
Gradonačelnik Živinica, Samir Kamenjaković posjetio je mjesto gdje su u toku radovi između dva kružna toka u Dubravama, a ono što je navažnije jeste da se ovih dana završavaju najkritičnije tačke puta kojim djeca idu prema školi.

Ovaj projekat je izuzetno važan za Grad Živinice, a radi se od dužini između dva kružna toka u Dubravama, koja su već urađena. Procijenjena ukupna vrijednost svih ovih radova, koji su do sada urađeni i koji tek slijede, je preko milion konvertibilnih maraka.

Grad Živinice finansirao je izradu projekta za pješačku stazu na ovoj dionici puta, te uradio cjelokupnu eksproprijaciju potrebnu za nastavak radova.

Ovaj projekat najavljen je prošle godine, gdje je Gradonačelnik Samir Kamenjaković nakon pregovora sa direktorom Direkcije regionalnih cesta TK-a, preuzeo sve potrebne radnje za realizaciju pomenutog projekta.
Dakle, radovi na rekonstrukciji ceste i izgradnji treće saobraćajne trake i pješačke staze na dionici između kružnih tokova u Par Selu i Dubravama započeli su prošle godine, u sklopu kojih je u 2019. godini urađena treća kolovozna traka i dio pješačke staze.

Gradonačelnik Samir Kamenjaković posebno je insistirao da se pored treće kolovozne trake na pomenutoj dionici napravi i pješačka staza koja će omogućiti veću sigurnost za sve učesnike saobraćaja, a posebno za djecu koja svakodnevno tom dionicom idu u školu.

“Zaista sa zadovoljstvom mogu kazati da je projekat koji je najavljen prošle godine u realizaciji, iako smo imali određenih zastoja kada je u pitanju izmještanje vodovodne i kanalizacione mreže. Prošle godine smo imali zaustavljanje puta od strane građana, gdje smo obećali da će ovaj put biti nastavljen, te kao što smo kazali on se u koordinaciji sa direkcijom cesta BiH, nastavlja raditi. Upravo se završavaju najkritičnije tačke, a to je put kojim djeca idu u školu. Iskreno se nadam da ćemo do kraja ove, ili početkom sljedeće godine u Gornjim i Donjim Dubravama imati jedan moderan i siguran put, a ono što me posebno raduje jeste da smo u projektu uspjeli izlobirati da se izgrade pješačke staze, koju smo mi finansirali, kako bismo imali povećanu sigurnost za sve građane koji se kreću ovim putem. Vjerujem da ćemo uskoro imati u potpunosti jedan moderan put, te da će Gornje i Donje Dubrave riješti sve probleme koji se tiču putne komunikacije, i sa aspekta odvodnih dijelova, odnosno kanalizacije koja je prolazila kroz ovaj put, a koju smo ovih dana uspjeli riješiti”, kazao je Gradonačelnik Samir Kamenjaković.