20 C
Tuzla
01.12.2023.

Nastavljena saradnja kompanije Carlsberg BH i OKK Sloboda

Carlsberg BH, sa brendom Pan, i ove godine bit će sponzor OKK Sloboda. Dugogodišnje sponzorstvo finansijski je osnažilo tuzlanski klub koji je u proteklom periodu ostvario značajne rezultate. Također, ova saradnja nerijetko je rezultirala i društveno korisnim projektima kao što je naprimjer rekonstrukcija igrališta na Slatini.

”Ta saradnja nije više klasična saradnja tipa sponzor i ekipa koja se sponzorira nego je to partnerski odnos i pokušavamo zajedničkim idejama da poboljšamo saradnju što se vidi unazad dvije godine,” rekao je Amir Tobudić, direktor kompanije Carlsberg BH te pozvao navijače da podrže sutrašnju utakmicu protiv Kaknja.

Novi test za igrače Slobode 

A osnaženi ovim partnerstvom kolektiv OKK Sloboda dočekuje novu utakmicu u Prvenstvu BiH. Tako će igrači Slobode sutra u Mejdanu od 19 sati odmjeriti snage sa ekipom Kaknja. U prvom kolu Sloboda je ostvarila pobjedu na gostovanju u Banjaluci.

”Tako da svi se moramo adaptirati i moramo se navići na novu situaciju. Dobro smo iskoristli trenažni proces. Spremili smo se fizički dobro. Kada se radi sa mladim igračima to je glavni segment na koji treba obratiti pažnju. Ne treba izlijetati sa nekim prognozama i sa euforijom.  Ja nisam sklon euforiji… Idemo utakmicu po utakmicu odigrati. Evo sada sa Kaknjom, oni su pobijedili Čapljinu. Pripremamo se kao za svaku utakmicu i nadam se da ćemo upisati drugu pobjedu,” kazao je Damir Mulaomerović, šef stručnog štaba OKK Sloboda.

Sloboda će imati značajnu riječ ove sezone u Prvenstvu Bosne i Hercegovine. No, Sloboda ove godine za razliku od prethodnih neće igrati u ABA 2 ligi. Više je razloga za to, a osnovni je visina kotizacije za takmičenje kao i pravilo da se utakmice igraju bez publike.

”Megalomanski zahtjevi nekih klubova su bili razlog… neki su tražili da se kotizacija poveća na 70 hiljada eura. To nas je dovelo do toga da sjedimo danima, Mula kao trener i mi iz uprave smo razgovarali i jedino za nas opravdano rješenje je bilo da ne igramo ligu po cijenu da neko kaže zašto ste to radili, zašto ne igrate? Mislim da je suludo tako trošiti novac,” – poručuje Aid Berbić, predsjednik OKK Sloboda.

Na novac se ipak mora misliti, posebno u doba epidemije korona virusa, stava su u upravi Slobode. Takvim potezom, ali i nastavkom saradnje sa kompanijom Carlsberg, ekipa Slobode se može fokusirati na Prvenstvo BiH i tamo ostvariti značajne rezultate. Za to će biti potrebna i podrška, stoga se igrači nadaju da će navijači uskoro biti ponovo na tribinama.

 

 

 

Vezane vijesti

TUZLA