Nastavljena saradnja UKC -a Tuzla sa Međunarodnom agencijom za radijacijsku i nuklearnu sigurnost

TV SLON UZIVO RADI OSLON UZIVO

U Univerzitetskom kliničkom centru Tuzla u posjeti su boravili tehnički oficir Međunarodne agencije za radijacijsku i nuklearnu sigurnost (IAEA), Oliver Pelleta i zamjenik direktora Državne regulatorne agencije za nuklearnu i radijacijsku sigurnost i oficir za vezu sa IAEA, Zoran Tešanović.

Goste je primio direktor UKC Tuzla, prof. dr. Vahid Jusufović sa saradnicima iz Službe za medicinsku fiziku i zaštitu od zračenja i Klinike za radiologiju i nuklearnu medicinu.
Tokom sastanka razgovaralo se o nastavku saradnje sa IAEA, planovima razvoja Klinike za radiologiju i nuklearnu medicinu, ali i o dozimetrijskoj opremi koju je u okviru projekta “Tehničke saradnje” od IAEA dobila Služba za medicinsku fiziku i zaštitu od zračenja.

Direktor Univerzitetskog kliničkog centra Tuzla, prof. dr. Jusufović izrazio je zahvalnost predstavnicima Međunarodne agencije za radijacijsku i nuklearnu sigurnost zbog dosadašnje podrške kroz projekte u pomenutoj oblasti i najavio nove projekte prema kojim UKC Tuzla planira aplicirati u narednom periodu.