“Nedokazni stvor” sutra na sceni Pozorišta mladih

TV SLON UZIVO RADI OSLON UZIVO

Svečanim otvaranjem, u petak, 1.marta 2019. godine, u 18 sati i 30 minuta, na sceni Pozorišta mladih Tuzle (u dvorani Kaleidoskop) , počinje manifestacija  „15.Dani Mladih Tuzle“ pod motom „Ono što volimo, ono što pamtimo“ kojom se obilježava 15 godina postojanja i rada Mladih Tuzle.

Istu večer, u 19 i u 21 sat, na programu  su premijerna izvođenja izvrsne komedije „Nedokazni stvor“ nastale na osnovu teksta plodonosnog italijanskog dramskog pisca Alda Nikolaja pod nazivom “Nije bila peta, bila je deveta”. Snažan, moćan i pitak tekst o ljubavnom trouglu između Eve, Marija i Brune pretočen je u pozorišnu predstavu koja, kroz mnoštvo duhovitih situacija, kod publike izaziva urnebesan smijeh, a često mu ne odole ni sami glumci na sceni. Ova komedija na specifičan način govori o muško – ženskim odnosima u svakodnevnom životu i predstavlja ironičnu kritiku savremenog načina života.

Karte za premijeru komedije „Nedokazni stvor“, po cijeni od 5 KM, možete rezervisati na broj telefona 061/365-800.

Prva večer manifestacije biće upotpunjena izložbom plakata predstava koje je, proteklih 15 godina, produciralo Pozorište mladih Tuzle. Izložba je postavljena u holu dvorane „Kaleidoskop“.

Sljedeći sadržaj manifestacije zakazan je za subotu, 2. marta 2019. godine, u 19 sati i 30 minuta. Riječ je o koncertu songova iz predstava nastalih od 2004. godine do danas u režiji Anele Huremović.