Fudbalski savez BiH našao je vremena da izabere novog počasnog predsjednika ove institucije, ali nažalost, ako je vjerovati zvaničnim informacijama, još uvijek nije našao za shodno da izabere trenera golmana A reprezentacije BiH.

Još od decembra 2019. godine kada je Dušan Bajević izabran za novog selektora Bosne i Hercegovine, reprezentacija BiH nema trenera golmana što je pravi presedan u svijetu fudbala.

Ista situacija je i manje od sedam dana uoči priprema za Ligu Nacija za SP 2022 i utakmice protiv Italije i Poljske koje će selektoru, kako je sam najavio, najviše koristiti za uigravanje za utakmicu baraža za EURO 2020 protiv Sjeverne Irske u oktobru.

Zašto reprezentacija BiH još uvijek nema trenera golmana, te ko je i kako selektirao golmane i ko će i kako raditi sa Šehićem, Begovićem i Burićem javnost još uvijek ne zna, ali zna da ovakvi potezi još uvijek bacaju mrlju na rejting i renome reprezentacije BiH i Fudbalskog saveza BiH.

Podsjećamo, reprezentacija BiH se 31. augusta okuplja u Zenici kako bi počela sa pripremama za navedene utakmice koje se igraju 4. i 7. septembra.

(RTV SLON / Reprezentacija.ba)