25 C
Tuzla
21.09.2023.

Nikšić o jučerašnjim dešavanjima

Predsjednik SDP BiH Nermin Nikšić povodom jučerašnjih dešavanja oglasio se sljedećom izjavom:

„Iako su oni koji rade na rušenju ustavnog poretka imali drugačije namjere, današnji dan je učvrstio našu vjeru u stabilnost Bosne i Hercegovine, kao i naše povjerenje u naše međunarodne prijatelje i saveznike.

Osiguranje sredstava za održavanje izbora logičan je slijed dešavanja. Oni koji misle da mogu blokirati institucije i rušiti pravni poredak, nakon jasnih poruka naših prijatelja iz Bundestaga, američke administracije, Velike Britanije i EU, nisu imali izbora.

Prošla su vremena kada su mračnjaci prolazili nekažnjeno sa svojim postupcima podrivanja EU i NATO puta i promicanja antidemokratskih načela.

Jasno je ko su mračnjaci – to su oni koji završavaju na crnim listama naših prijatelja zbog podrivanja suvereniteta i demokratskih procesa, oni koje jasno i glasno osudjuje Bundestag, EU, britanski parlament.

Dodikova predstava u NS RS, sa ambasadorom agresorske sile u glavnoj ulozi, samo gura Dodikov režim dublje u izolaciju. Nažalost, on sa sobom u ekonomsku i političku neizvjesnost povlači i građane ovog bosanskohercegovačkog entiteta.

Vjerujem da će zato u oktobru završiti i na crnoj listi birača, i on i svi njegovi pajdaši i saveznici u cijeloj Bosni i Hercegovini. Došlo je vrijeme za promjene, a bunt glasača umornih od njihovih sukoba, trgovina i talova će izroditi novu energiju koja će od oktobra povesti Bosnu i Hercegovinu tamo gdje joj je mjesto, daleko od Rusije u EU i NATO.“

Vezane vijesti

POSLJEDNJE DODANO