Njemačka donirala 80 LED svjetiljki Graničnoj policiji BiH

TV SLON UZIVO RADI OSLON UZIVO

Direktor Granične policije BiH Zoran Galić razgovarao je s časnikom za vezu Savezne policije Njemačke za Bosnu i Hercegovinu Oliverom Hassom o nastavku podrške njemačke policijske agencije Graničnoj policiji BiH u opremi i obuci policijskih službenika.

Tom prilikom uručena je donacija od 80 LED svjetiljki namijenjenih za rad policijskih službenika Granične policije BiH na terenu u noćnim uslovima, saopćeno je iz Granične policije BiH.

Vlada SR Njemačke do sada je donirala opremu u vrijednosti od oko devet miliona maraka i organizirala veliki broj obuka za službenike Granične policije BiH. Među njima je i obuka za službenike jedinica za podršku i kontrolu, koja se ove sedmice održava u Mostaru.

Trenutno se u organizacijske jedinice Granične policije BiH na terenu raspoređuje specijalistička oprema u vrijednosti od 458.000 eura koju je doniralo Savezno ministarstvo za unutrašnje poslove, izgradnju i zajednicu SR Njemačke. Riječ je o šest ATV vozila, 10 patrolnih čamaca, 3.000 NIK testova i 11 termovizijskih kamera i druge opreme za noćno promatranje.