Njemački grad donirao vatrogasno vozilo za PVJ Gradačac

TV SLON UZIVO RADI OSLON UZIVO 

Grad Duren iz Njemačke donirao je Gradu Gradačac u sklopu partnerskih odnosa ova dva grada vatrogasno vozilo, čime je Profesionalna vatrogasna jedinica Gradačac bogatija za još jedno vozilo namijenjeno za gašenje požara na otvorenim prostorima i intervencijama. Primopredaji ovog vrijednog vozila prisustvavali su predstavnici Grada Gradačac i Profesionalne vatrogasne jedinice Gradačac.

Gradonačelnik Gradačca Edis Dervišagić ovom prilikom je napomenuo da je Profesionalna vatrogasna jedinica Gradačac relativno skoro formirana ali da su s ovom donacijom upotpunili vozni park iste.

”Pored vatrogasnog vozila dobili smo i veoma vrijednu donaciju u  vatrogasnoj opremi. Ovom prilikom želim se zahvaliti našim prijateljima iz Durena i da izrazim svoje zadovoljstvo našom saradnjom. Prošle godine zahvaljujući ovoj saradnji dobili smo vrijednu donaciju od naših partnera a to je vozilo hitne pomoći koje koristi služba za hitnu medicinu Doma zdravlja Gradačac”, naveo je Dervišagić.

Šef službe Civilne zaštite Isam Sendić istakao je da je ovo vozilo pogodno za šumske požare i za teže pristupačne terene.

”Osim ovog vozila Grad Duren nam je donirao kompletnu opremu koja ide uz vatrogasno vozilo. Problemi nedostatka opreme, prostora i ljudstva su prevaziđeni tako što smo u vrlo kratkom vremenskom periodu nabavili dva vatrogasna vozila čime su ispunjeni uslovi da možemo pravovremeno udovoljiti svim potrebama koje eventualno budu na području grada Gradačca a odnose se na požare”, rekao je Sendić.

Treba reći i da je u toku izgradnja vatrogasnog doma u MZ Vida II u ovom gradu.