NLB Banka d.d.: Koristite kartice za plaćanje i digitalne kanale za obavljanje transakcija!

TV SLON UZIVO RADI OSLON UZIVO 

NLB Banka d.d. Sarajevo prati situaciju izazvanu korona virusom te u skladu s tim i djeluje, vodeći računa kako o zdravlju svojih klijenta i zaposlenika, tako i održavanju kontinuiteta poslovanja. Pored svih mjera koje smo poduzeli u cilju smanjenja zdravstvenih rizika, ovim putem upućujemo apel svim našim klijentima da minimiziraju svoje kretanje i da ne dolaze u poslovnice banke, osim ako je to neophodno. Bankarski sistem je likvidan. Novac građana je siguran. Naši bankomati će redovno biti snabdjeveni novcem i nema potrebe da klijenti radi podizanja gotovine dolaze u poslovnicu. Mreža bankomata je na raspolaganju 24/7.

Za plaćanje roba i usluga molimo klijente da koriste kartice prilikom plaćanja kako bi se minimizirao kontakt sa novčanicama kao potencijalnim izvorom zaraze.

Klijentima su na raspolaganju internet i mobilno bankarstvo za plaćanja računa i sve online transakcije. U narednih mjesec dana, naši klijenti će moći vršiti sve bankarske transakcije direktno iz svoje kuće, putem mobilnog telefona ili računara i to potpuno besplatno, odnosno bez plaćanja naknade za iste. Ukoliko vam je potrebna pomoć za korištenje istih, na raspolaganju smo vam na društvenim mrežama, web stranici Banke, e-mailu [email protected] i besplatnom telefonu 0800 22 427, stoji u obavijesti NLB Banke.

”Ovim putem želimo da još jednom uputimo molbu svim našim klijentima da djeluju odgovorno prema sebi i drugima. Korištenjem NLB mobilnog i elektronskog bankarstva sve transakcije mogu biti realizirane iz kuće, bez potrebe za dolaskom u poslovnicu Banke”, izjavila je Lidija Žigić, predsjednica Uprave NLB Banke d.d. Sarajevo.