21.7 C
Tuzla
02.12.2023.

NLB Banka d.d. Sarajevo postala članica Američke trgovačke komore (AmCham)

NLB Banka d.d. Sarajevo potpisala je ugovor sa Američkom trgovačkom komorom u BiH (AmCham), čime je postala članica ove cijenjene organizacije. NLB Banka ovim članstvom i osobama koje imenuje u radne skupine AmChama želi dati svoj doprinos unapređenju poslovnog okruženja u BiH.

„Zadovoljstvo nam je postati dio jedne ovako cijenjene organizacije kao što je AmCham, koja je vodeći glas međunarodne poslovne zajednice u Bosni i Hercegovini i koja promoviše globalnu konkurentnost privrede naše zemlje putem inicijativa i događaja, kao i putem implementacije najboljih praksi“, istakla je Lidija Žigić, predsjednica Uprave NLB Banke d.d. Sarajevo.

Potpisivanju su prisustvovali i Karlheinz Dobnigg, predsjednik Upravnog odbora AmCham BiH, Adnan Crnica, drugi potpredsjednik AmChama, te Nedim Hamzić, generalni sekretar.

“Raduje nas činjenica da je i renomirana banka sa istaknutim društveno – odgovornim karakterom u BiH postala naš član, te da će svojim aktivnim učešćem doprinijeti razvoju AmCham i da ćemo zajedničkim snagama raditi na unapređenju poslovnog ambijenta u BiH”, poručili su iz AmCham BiH.

AmCham BiH je vodeći glas međunarodne poslovne zajednice u BiH koji promoviše globalnu konkurentnost njene privrede putem incijativa i događaja, kao i putem implementacije najboljih praksi.

NLB Banka će aktivno učešće iskazati kroz rad i aktivnosti komiteta koji djeluju unutar AmCham BiH, te će izgradnjom čvrste pozicije kroz zagovaranje u “Banking & Finance”, “ICT” i “Social Impact” biti prisutni sa svojim članovima.

Američka trgovačka komora prisutna je u više od 100 zemalja širom svijeta, a AmCham BiH dio je ove globalne mreže. Trenutno ima 90 članova, koji dolaze iz različitih sfera poslovne zajednice, uglavnom američkih, međunarodnih i lokalnih kompanija. Članovi predstavljaju različite industrije: kompanije iz IT sektora, pravne I konsultantske kompanije, agencije za odnose s javnošću, marketing i oglašavanje, neprofitne i obrazovne organizacije i institucije i druge.

 

 

Vezane vijesti

TUZLA