NLB Banka donirala 4.000 KM Fondaciji Junuzović za obnovu Klinike dječijih bolesti u Tuzli

TV SLON UZIVO RADI OSLON UZIVO

NLB Banka danas je Fondaciji Junuzović uručila vrijednu donaciju – 4000 KM koje će ova Fondacija uložiti u obnovu Klinike za dječije bolesti UKC –a Tuzla. Dio danas doniranih sredstava prikupljen je prilikom predstavljanja nove mobilne aplikacije »NLB Pay«, 7. februara u Sarajevu, u sklopu kojeg je organizovana i humanitarna akcija na kojoj su zvanice imale mogućnost dobrovoljno donirati novac.

Iznos od prikupljenih sredstava NLB Banka je udvostručila i odlučila donirati upravo Fondaciji Junuzović. Predsjednica Uprave NLB Banke d.d. Sarajevo Lidija Žigić izrazila je zadovoljstvo što je NLB dio ove lijepe i uspješne priče.

„NLB Banka kao društveno odgovorna kompanija je sretna i ponosna da može podržati rad i ove godine svojom donacijom“. Sretna sam i ponosna da će ova donacija od 4000 KM biti uručena Fondaciji i samim tim ići će u svrhu poboljšavanja uslova rada i boravka mališana u Dječijoj klinici ovdje u Tuzli“, izjavila je Lidija Žigić, predsjednica Uprave NLB Banke d.d. Sarajevo. 

Kompanija Junuzović kopeks je kroz svoju Fondaciju pokazala koliko je društveno odgovorna da pomogne onima kojima je pomoć potrebna, a to su u ovom slučaju djeca. Osnivačica Fondacije, Selvedina Junuzović zahvalila je NLB Banci što je ovom donacijom pomogla njihovom radu.

„Želim da se zahvalim NLB Banci što je od samog početka uz Fondaciju Junuzović, a posebno na podršci projekta Obnove dječije klinike UKC Tuzla. Prošle godine kada smo imali našu donatorsku večeru NLB Banka je bila naš platinasti sponzor, a ovom današnjom donacijom ćemo ustvari najaviti našu ovogodišnju donatrosku večeru koja će se održati 30. marta u Hortelu Senad od Bosne“, kazala je Selvedina Junuzović, osnivačica Fondacije Junuzović. 

Kao društveno odgovorna institucija, NLB Banka uvažava potrebe zajednice u kojoj živi i djeluje, te svojim doprinosom nastoji poticati razne projekte u kulturi, brizi za djecu i mlade, sportu, ekologiji, te sličnim projektima za opšte dobro društvene zajednice.