Noćni čuvar priznao da je podmetnuo požar u Murexu i ukrao oko 14 hiljada KM

TV SLON UZIVO RADI OSLON UZIVO

Četrdesettrogodišnji Omer Đikanović iz Srebrenika priznao je tokom ročišta pred nadležnim sudom da je kao noćni čuvar namjerno podmetnuo požar u kompaniji Murex u Špionici kod Srebrenika te ukrao oko 14.000 KM. Ovu informaciju potvrdio nam je glasnogovornik Kantonalnog tužilaštva Tuzla Admir Arnautović.

Podsjećamo, Đikanović se tereti da je 17. septembra 2018. godine  u prostorijama firme Murex Špionica počinio produženo krivično djelo teška krađa u sticaju sa krivičnim djelom paljevina.

Đikanović je tog dana u večernjim satima, radeći kao  čuvar u ovoj firmi, uz pomoć različitog alata otvorio metalnu kasu, te provalio na još dva mjesta u firmi, otuđio novac i pribavio sebi korist u iznosu od oko  14.000 KM. Nakon toga je na plinsku bocu stavio plamenik i postavio ga između drvenih greda, upalio plamenik i izazvao požar u objektu, u kojem je uništena roba u prijavljenoj vrijednosti većoj od milion KM a također je izazvana šteta na samom objektu kao i u uništenoj opremi koja je procijenjena na oko tri miliona KM.

Nakon ovog događaja optuženi je bio u bjekstvu do 31. oktobra 2018. godine, kada je uhapšen.