Nogometašice kvalifikacije za EP 2021. sutra otvaraju protiv Gruzije u Zenici

TV SLON UZIVO RADI OSLON UZIVO 

Ženska nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine sutrašnjim mečom protiv selekcije Gruzije otvara kvalifikacije za Evropsko prvenstvo 2021. godine u Engleskoj.

– Tim je jako motivisan da kvalifikacije počne pobjedom. Svi isto želimo i ta bi nam tri boda jako pomogla da stvorimo ambijent oko reprezentacije – kazala je na današnjoj pres-konferenciji selektor Samira Hurem, koja je dodala kako vjeruje u domaći teren, svoje igračice te činjenicu da se bh. tim na rang-listi nalazi ispred Gruzije.

Hendikep je što neće moći računati na kapitena Lidiju Kuliš, koja je povrijeđena te koja je potpisala i ugovor za novi klub, italijanski Milan.

– Ono što bi svi voljeli je da u ovom kvalifikacijama osvojimo treće mjesto. BiH ima mlad tim, na čelu sa kapitenkom Milenom Nikolić, koja se također nalazi u najboljim godinama – istakla je Hurem.

Smatra kako je neiskustvo njenog tima hendikep u ovim kvalifikacijama u kojim će im rivali biti favorizirane selekcije Danske i Italije, zatim Izraela te Mlate, protiv koje će bh. nogometašice igrati 3. septembra u Sarajevu.

– Svi smo jedva čekali da krene ovaj takmičarski period, da možemo da se borimo za bodove i da pokažemo šta ovaj tim može. Bez obzira na godine, ekipa ima jako velik potencijal. Dat ćemo sve od sebe da sutra osvojimo tri boda, a onda i u Sarajevu protiv Malte – kazala je Nikolić, od koje se očekuje da bude najveća opasnost po gol Gruzije.

– Očekujemo puno od ove utakmice. Očekujemo tri boda, ali respektujemo i naše protivnice – istakla je Melisa Hasanbegović.

Susret se s početkom u 17.00 sati igra u Trening centru Nogometnog saveza BiH u Zenici.

(RTV Slon/Fena)