18 C
Tuzla
19.08.2022.

Norveški ambasador razočaran dosadašnjim ponašanjem bh. političara

Banjalučki biskup Franjo Komarica, zajedno s direktorom Caritasa prelatom Miljenkom Aničićem, primio je norveškog ambasadora u BiH Olava Reinertsena koji je s pratnjom pohodio sjedište Banjalučke biskupije.

Ambasador se zanimao za okolnosti u kojima živi i djeluje biskup zajedno sa svojim saradnicima i drugim pripadnicima svoje biskupije.

Biskup i direktor Caritasa ukratko su upoznali visoke goste o kontinuiranom nastojanju tokom svih ratnih i poratnih godina oko zajedničkog dobra svih stanovnika na području biskupije i cijele zemlje, javlja KTA.

Ambasador Reinertsen se predstavio kao dugogodišnji predstavnik svoj zemlje i europskih institucija zaduženih za zemlje zapadnog Balkana.

Izrazio je svoje razočaranje dosadašnjim ponašanjem domaćih političara s obzirom na njihovo pomanjkanje svijesti i volje nužnog rada za opće dobro svih stanovnika zemlje, a ne samo za članove vlastite stranke ili vlastitog naroda.

Naveo je cijeli niz konkretnih, konstruktivnih projekata koje je njegova Vlada spremna podupirati u BiH.

Biskup Komarica je zahvalio ambasadoru na njegovom iskrenom i poštenom pristupu rješavanju ozbiljnih višestrukih aktuelnih problema u našoj zemlji.

Pripomenuo je da ima u zemlji i pozitivnih i voljnih snaga koje su kadre i voljne izgrađivati svoj rodni kraj i svoju domovinu po mjeri svakog normalnog čovjeka.

(RTV Slon/Fena)

POSLJEDNJE DODANO