5 C
Tuzla
08.12.2023.

Nova zlatna odličja za članove STK ”Kreka” Tuzla

Ovog vikenda članovi Stonoteniskog kluba “Kreka” Tuzla ostvarili su izvanredne rezultate i obogatili klupske prostorije novim zlatnim medaljama i peharima.

U subotu je održan Prvi otvoreni turnir za najmlađe kadete i kadetkinje a domaćin turnira bio Stonoteniski klub “Hašim Spahić” iz Ilijaša. Članovi STK “Kreka” su postigli izvanredne rezultate  u  ženskoj konkurenciji. Prvo mjesto i zlatnu medalju u kategoriji najmlađih kadetkinja osvojila je Nađa Đulović član STK “Kreka” Tuzla. Drugo mjesto i srebro osvojila je Lana Lovrić takođe član STK “Kreka”.

Dobre nastupe na ovom takmičenju zabilježili su još i Tajra Redžepagić i Ermin Fazlić.

U nedjelju je odigran Prvi otvoreni turnir za mlađe kadete i kadetkinje u organizaciji STK Lukavac.

Prvo mjesto pehar i zlatnu medalju kod dječaka osvojio je Adi Muratović, član STK ”Kreka” Tuzla. Kod djevojčica drugo mjesto osvojila je Nađa Đulović, dok su Amar Jaganjac i Lana Lovrić izgubili u mečevima 1/4 finala i borbi za medalje.

Ovi postignuti rezultati su nam samo još jedan od velikog broja pokazatelja da su članovi STK “Kreka” Tuzla izuzetno talentovani sportisti i stonoteniseri te da ih očekuje svijetla budućnost u stonom tenisu, navode iz STK ”Kreka”.

Vezane vijesti

TUZLA