Nove federalne medalje za Karate klub „DO“ Tuzla/FOTO/

TV SLON UZIVO RADI OSLON UZIVO

Jučer 25.08.2019. godine u Jajcu je održano 14. Federalno prvenstvo u karateu za kadete, juniore i seniore U21, koje je uslov za predstojeće državno prvenstvo iduće sedmice.

Na prvenstvu učestvovalo 410 takmičara iz 71 kluba Federacije Bosne i Hercegovine, dok su naš klub predstavljalo petoro takmičara, a koji su evo na najbolji mogući način otvorili drugu polusezonu osvojivši 3 medalje i 2 peta mjesta, što svakako govori o dobroj formi za predstojeće državno prvenstvo.

Zlatnu medalju osvojila je seniorka Stefani Krešić u konkurenciji +68 kg, te nastavila niz izuzetno dobrih rezultata u ovoj godini.

Srebrene medalje osvojio je Sandro Krešić u kategoriji kadeti +70 što i jeste njegova trenutna kategorija.

Sandro je takođe osvojio srebrenu medalju i u konkurenciji juniori +76, u koju ulazi tek za 6 mjeseci, ali je morao raditi i ovu kategoriju jer je to izbor za Evropsko prvenstvo u februaru iduće godine.

Napominjemo da je Sandro i jedno i drugo finale zavrčio neriješenim rezultatima ali je prednost pripala protivnicima radi prvog poena. Peta mjesta zauzeli su Hašim Bešić kadet -70 kg , kao Arnel Ljubanović junior +76kg. Takmičare je vodio trener kluba Anto Krešić.