Novi aparati za mužu i mješaone za stočnu hranu: Mljekarima olakšan posao...

Novi aparati za mužu i mješaone za stočnu hranu: Mljekarima olakšan posao /VIDEO/

Obrtnička komora TK u toku prošle godine aplicirala je u ime svojih članova na projekat FARMA II USAID-a i Švedske vlade i na taj način obezbijedila opremu za 66 mljekara sa područja TK, većinom onih koji su se Obrtničkoj komori pridružili prošle godine.

”Nama je bio cilj da olakšamo onim početnim obrtnicima, poljoprivrednicima koji imaju krave, odnosno koji proizvode mlijeko. Mi smo zadovoljni projektom, odnosno zadovoljni smo brojem obrtnika koji su se odazvali i koji su bili zainteresovani”, kaže Željko Babić, predsjednik Obrtničke komore TK.

Ukupna vrijednost opreme je 200.000 KM, a nove muzilice i mješaone za stočnu hranu dobili su poljoprivrednici obrtnici s područja općina Srebrenik, Gradačac, Gračanica, Sapna, Živinice, Čelić, Lukavac i Teočak.

”Danas sam dobio jednu mješaonu za stočnu hranu, za proizvodnju koncentrata. Imam farmu jednu od 200 grla u Ljenobudu, i zahvalio bih se donatoru, Obrtničkoj komori i svim koji su učestvovali u ovim donacijama jer su jako puno pomogli ovim poljoprivrednicima”, riječi su Jusufa Karića iz Ljenobuda.

Opširnije pogledajte u prilogu!