Novi ispit za crveno-crne: OKK Sloboda dočekuje Borac

TV SLON UZIVO RADI OSLON UZIVO

OKK Sloboda se trenutno nalazi na dvanaestom mjestu u Prvenstvu BiH sa osvojenih 14 bodova. Ova pozicija na tabeli zasigurno ne zadovoljava ambicije kluba, pa su sljedeće utakmice prilika da tuzlanski košarkaši poprave bodovni saldo.

Dno tabele u Prvenstvu BiH ni u jednom scenariju nije bio plan OKK Sloboda. No, korona virus je uticao i na tuzlanske košarkaše koji su u 10 utakmica osvojili 14 bodova. Stoga u narednim utakmicama žele ostvariti mnogo bolje rezultate, te se vratiti u gornji dio prvenstvene tabele. Prvu priliku za osvajanje novih bodova košarkaši imaju već ove subote kada na domaćem parketu dočekuju neugodnu ekipu Borca.

”Igramo protiv ekipe koja je jako dobra, dosta se promijenila. Prvu pobjedu koju smo ostvarili bila je protiv Borca u gostima, sada je to totalno novi tim sa trenerom Nikolićem koji ima iskustvo i dosta novih igrača. Mislim da će u ovoj utakmici odlučiti i mi se moramo više okrenuti stvarima koje možemo popraviti”, navodi Damir Mulaomerović, šef Stručnog štaba OKK Sloboda.

Sloboda u ovu utakmicu ulazi optimistično jer je dobila i dva kvalitetna pojačanja. Darion Strong i Đorđe Lelić novi su igrači Slobode. Lelić igra na poziciji beka, a on je nekadašnji osvajač slovenačkog prvenstva, dok je Strong playmaker.

”Ja se nadam da taj dio adaptacije i proces koji treba da prođe ići će ubrzano i oni će se nadam se što prije adaptirati. Nadam se i opet kažem  da ćemo sve naše probleme prebroditi i da ćemo se vratiti  na mjesto koje zaslužujemo i gdje treba da budemo”, ističe Mulaomerović.

Sloboda je u prošlom kolu poražena od ekipe Leotara što je bio veliki šok za crveno-crne. Nakon individualnih i timskih razgovora, te izuzetno kvalitetnih treninga oni očekuju da se vrate na pobjedničke staze, te ostvare pobjedu protiv Borca. Utakmica se igra u subotu u Mejdanu od 19 sati.