Novi priključci na gradsko grijanje u Mjesnoj zajednici Bukinje

TV SLON UZIVO RADI OSLON UZIVO

Izvođenje radova na izradi priključaka za nove korisnike gradskog grijanja na području Mjesne zajednice Bukinje bit će obavljeno u petak. Izvođač radova dobio je dozvolu za radove koji podazumijevaju prokopavanje ceste u ulici 21. decembra. Iz preduzeća Centralno grijanje d.d. Tuzla mole građane za razumijevanje zbog otežanog odvijanja saobraćaja na dionici gdje će se izvoditi radovi.

”Te radove će izvođač raditi u prijepodnevnim satima. Trudit ćemo se da kratko bude zastoj, dva do tri sata. Mislim da će to u ranim poslijepodnevnim satima sve biti završeno”, navodi Suljo Sarić, pomoćnik direktora za tehnička pitanja preduzeća Centralno grijanje d.d. Tuzla.

Podsjetit ćemo da je krajem prošle godine na području ove mjesne zajednice na sistem gradskog grijanja priključeno 50-tak domaćinstava. U ovoj godini također je planirano širenje mreže. Tokom perioda koji je iza nas, kako ističe Sarić, radili su na rekonstrukciji toplinskih podstanica u koje su ugrađeni elementi automatske regulacije.

”Neki objekti kojima je ta regulacija bila neispravna imali su situaciju da je bilo pregrijavanje na takvim objektima, odnosno temperature su bile 26-27 stepeni. Nakon ugradnje regulacije došlo se do toga da smo mi u mogućnosti da regulišemo isporuku toplotne energije za ove objekte u skladu sa projektima i da postignemo projektne vrijednosti temperatura”, navodi Sarić.

Stoga, sada svi korisnici na području grada imaju iste temperature u svojim objektima, one se kreću od 20 stepeni u dnevnim i spavaćim sobama do 22 stepena u kupatilima.

”To je cilj jer smo mi 97 posto podstanica koje održavamo, koje su javno dobro, mi smo njih rekonstruisali, tako da radimo na tome da svi građani imaju uravnotežene temperature”, ističe Sarić.

Topli radijatori građanima će biti sve do momenta stjecanja uslova za završetak grijne sezone. U prošloj godini sezona je završena 15. aprila.