Novi zakon o javnim nabavkama od interesa za cijelu poslovnu zajednicu BiH

TV SLON UZIVO RADI OSLON UZIVO

Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Zoran Tegeltija, s članovima Kolegija Vijeća ministara BiH, održao je jučer u Sarajevu sastanak sa v.d. direktora Agencije za javne nabavke, predstavnicima Delegacije Evropske unije i predstavnicima privrednih komora Republike Srpske i Federacije BiH koji su predvodili stručni tim koji je ovom prilikom predstavio radnu verziju novog Zakona o javnim nabavkama.

“Cilj kreiranja novog zakonskog rješenja o javnim nabavkama je pojednostavljenje procedura i smanjenje troškova za ponuđače, u skladu s evropskim direktivama, te brže, efikasnije i transparentnije funkcioniranje javnog sektora”, saopćeno je iz Vijeća ministara BiH.

Tokom sastanka, Tegeltija je istakao da ne vidi razlog da neko ne podrži zakon koji je od interesa za cijelu poslovnu zajednicu i javni sektor u BiH, zahvalivši stručnjacima iz Republike Srpske i Federacije BiH na angažovanosti u iznalaženju zakonskih rješenja koja za cilj imaju unapređenje poslovnog i privrednog ambijenta BiH.

Radna verzija novog Zakona o javnim nabavkama BiH, koja je jučer predstavljena na sastanku, bit će dostavljena svim nadležnim organima i institucijama na daljnje razmatranje i doradu, te upućena u redovne institucionalne procedure, saopćeno je.

/RTV Slon/Akta/