Novi zaraženi u Širokom Brijegu, ukupno 13 u tom gradu

TV SLON UZIVO RADI OSLON UZIVO 

Još jedna osoba je zaražana koronavirusom u Širokom Brijegu, što je ukupno 13. slučaj u tom gradu i 18. slučaj u Zapadnohercegovačkom kantonu.

Informaciju je potvrdio glasnogovornik kantonalnog štaba Stipan Zovko, a kaže kako je ovo novi slučaj, testiran u SKB Mostar, koji nije bio u današnjim i jučerašnjim testiranjima.

– Pokušavamo utvrditi veze novozaražene osobe u Širokom Brijegu te utvrditi ima li veze s prvozaraženom staricom. Čekamo još šest rezultata, uz ovaj koji je danas potvrđen – kazao je Zovko.

Hercegovački teolog i franjevac dr. fra Tomislav Pervan, koji je jedan od najpoznatijih ispovjednika u Međugorju, potvrdio je i sam saopćenjem za javnost kako se “virus uvukao” u samostan u kojem je fra Pervan duhovnik i ispovjednik.

– Zaraženi smo dva fratra i ja te tri časne sestre – kazao je Pervan, dodajući da je časna sestra, koja je prvozaražena, iz Italije stigla. Smatra zlonamjerne komentare na društvenim mrežama i u nekim medijima koji tvrde kako je spomenuta sestra bila neoprezna, piše Fena.

U Zapadnohercegovačkom kantonu su, uz 13. zaraženih u Širokom Brijegu i četiri osobe u Grudama, od kojih je jedna preminula u subotu, te jedan slučaj u Posušju.