22.8 C
Tuzla
01.10.2023.

Novo izdanje političkog magazina “Tačka” donosi razgovor sa Jakubom Suljkanovićem iz PDA

Ovosedmično izdanje političkog magazina “Tačka” koje možete gledati večeras od 21:00 sat u programu Televizije Slon donosi razgovor sa gospodinom Jakubom Suljkanovićem, predsjednikom Glavnog odbora PDA BiH. U ovoj emisiji analiziramo i nedavno održani Kongres ove političke stranke kao i izbor nove predsjednice. 

Iz opisa emisije izdvajamo: 

Od petog januara kada su objavljene posljednje usmjerene američke sankcije  za osobe i kompanije u BiH, neprestano se nižu reakcije u ključalom bosanskom političkom loncu. Vruća jelo servirano je i u Tuzlanskom kantonu, jednako i u redovima pozicije i opozicije. Rezultiralo  je to i ostavkom Mirsada Kukića na poziciji predsjednika PDA i izborom novog rukovodstva u ovoj stranci. Time su ispoštovani zahtjevi političkih partnera Naše stranke i SBB-a, no i dalje se postavlja pitanje funkcionalnosti aktuelne Vlade TK i skupštinske većine. O refleksijama i o posljedicama, o stabilnosti i prihodima, o borbi protiv korupcije – razgovaramo u novom izdanju političkog magazina „Tačka“.

Ukoliko ste propustili pogledati emisiju koja je emitovana i putem naših društvenih mreža objavljenja prošle sedmice, možete je pogledati u produžetku teksta. U emisiji smo razgovarali sa gospodinom Adijem Selmanom iz “Karton revolucije”.

Karton revolucija: Građani su poslodavci vlastima, vrijeme je da ih mijenjamo! - 25.01.2022.

Podsjećamo, premijerno izdanje političkog magazina “Tačka” na rasporedu je svakog utorka u večernjem terminu od 21:00 sat, dok reprizno izdanje možete gledati srijedom od 16:00 sati u programu Slon televizije.

Vezane vijesti

POSLJEDNJE DODANO