Novogodišnji paketići za djecu RVI Tuzla

 

Predstavnici Organizacije ratnih vojnih invalida grada Tuzla, tradicionalno, pred Novu godinu, upriličili su druženje sa mališanima i uručili im paketiće.

Kažu, ovo im je zapravo i najdraža godišnja aktivnost, kada obraduju mališane skromnim paketićima koji su nabavljeni uz podršku Grada Tuzla.

”Vršimo podjelu paketića za našu malu raju, djecu ratnih vojnih invalida uzrasta do 10 godina”, navodi Nermin Marevac, sekretar Organizacije RVI grada Tuzla.

Vrlo često, navodi Marevac, postavljaju im pitanje, kako da danas ratni vojni invalidi uopće imaju djecu tog uzrasta.

”Oni pri tome zaboravljaju jednu činjenicu, da smo mi u rat ulazili sa 16, 17 i 18 godina, da imamo maloljetnih pripadnika ARBiH i MUP-a, tako da je te djece uzrasta do 10 godina 103-je i očekujemo da će svi oni danas prisustvovati podjeli paketića”, ističe on.

Prilikom svečanosti i podjele, članovi ove populacije zaboravili su na trenutak sve one probleme koji ih tište, u potpunosti se posvetili djeci i uživali s njima.

”Zato što dobijam paketiće zato što se svi družimo. Sinoć sam također dobila poklon od Djeda Mraza”, kaže Mirna Nakić, kćerka ratnog vojnog invalida.

Kako bi osmijeh bio još veći a dan radosniji, pobrinuo se Djeda Mraz, član Organizacije ratnih vojnih invalida grada Tuzla.