Novosti i pogodnosti iz Banje Koviljače: Vrhunski ortoped na usluzi pacijentima!

TV SLON UZIVO RADI OSLON UZIVO

Specijalna bolnica za rehabilitaciju Banja Koviljača u kontinuitetu radi na poboljšanju kako kvaliteta i usluga podjednako vodeći računa o orpemljenosti, dijagnostici, uslovima za rehabilitaciju tako i stručnom kadru. Direktor ustanove prim. dr. Aleksandar Jokić predstavio je novog konsultatna, to je prim. dr. Kenan Senohradski. On je specijalista ortopedske hirurgije i traumatologije, specijalista ginekologije i akušerstva, načelnik operationog bloka i intenzivne njege Klinike za ortopedsku hirurgiju i traumatologiju Kliničkog centra Srbije. Doktor Senohradski je izrazio izuzetnu čast što sarađuje sa ljekarima u Specijalnoj bolnici.

“Ono čime se ja bavim su kukovi, cijeli lokomotorni aparat. Ali uz te prelome ima sve više degenerativnih oboljenja, a liste čekanja su ogromne. U Srbiji 20 i nešto hiljada ljudi čeka na ugradnju vještačkih kukova i koljena. Država je pokazala i uložila mnogo para ne samo u proteze nego i u instrumentarij, i sve ono što prati bolnicu da bi mogla da izoperiše te pacijente. Te liste su se drastično smanjile. Mi recimo od septembra operišemo pacijente iz 2019. godine što znači da se to svodi na nekih devet mejseci 2019. što je krajnje tolerantono. Čemu ova priča? Svi ti pacijenti koji prođu kroz Urgentni centaa idu na rehabilitaciju. Poznato je da mi najbolju saradnju imamo sa Banjom Koviljačom jer su ovdje najbolji uslovi. I ovo je je jedina banja da ima toliki broj stručnih kompetentnih konsultatana a po pitanju neurologije, vaskularne, opšte medicine, interne, urologije. a pogotovo dječije. Tako da je tu tradicija, veliko iskustvo i ogromni brojevi. To su hiljade pacijenata uspješno liječenih koji prvo počinju kod nas ali je vrlo bitno to praćenje. Želio bi da naglasim i da svi ti pacijenti ne moraju da dolaze u Beograd da sve preglede mogu obaviti u Specijalnoj bolnici Banja Koviljača, ovdje na osnovu pregleda mogu da ih upišem na listu čekanja za ugradnju vještačkih koljena, vještačkih kukova i da obavimo sve pretrage. Ne moraju dolaziti u Beograd, sve se može uraditi ovdje, a isto tako da ih ovdje u postoeprativnom toku pregledam i nadgledam. Ne moraju da putuju 300 km u jednom smjeru to je i veliki trošak, a sve to mogu da urade ovdje. Bilo koji vid konsultacije i za hladnu i elektivnu i traumu možemo se dogovoriti ovdje. Dakle,sve osim operacije možemo da uradimo vodje. ,” kazao je prim. dr. Kenan Senohradski.

Direktor Banje Koviljače naglasio je da pored 18 ljekara zaposlenih u ovoj ustanovi, sarađuju sa preko 30 konsultanata među kojima su ljekari lozničke bolnice, profesori sa Medicinskog fakulteta u Novom sadu i Beogradu, a najdužu saradnju njeguju sa Kliničkim centrom Srbije.

“Želimo da naše pacijente i sugrađane upoznamo sa činjenicom da prim.dr Kenan Senohradski dolazi u našu ustanovu dva puta mjesečno. Tako da svi koji su zainteresovani za pregled ortopeda bilo da su smješteni kao gosti ili jednostavno koji su iz ovog kraja, iz BiH, Srbije i regiona mogu da zakažu pregled preko naše ambulante pozivom na već poznate telefone i mail naše ustanove. Tako mogu da se informišu i zakažu pregled. Za sada je to četvrtkom, dva puta mjesečno, tako da je još jedna velika pogodnost za naše pacijente i sugrađane.Mi se nadamo da ćemo našu saradnju proširiti i da nastavimo sa edukacijom naših ljekara. Želja nam je da naši ljekari, posebno naši mladi ljekari pišu zajedno radove sa jednim ovakvim stručnjakom, da zajendo nastupaju na kongresima i da zajedno gradimo buudćnost.”