NUB “Derviš Sušić” povodom Svjetskog dan knjige nagrađuje ljubitelje pisane riječi

TV SLON UZIVO RADI OSLON UZIVO 

U saradnji sa Farukom Šehićem, bosanskohercegovačkim piscem i kolumnistom, Biblioteka “Derviš Sušić” obilježava 23. april – Svjetski dan knjige i autorskih prava. Uživajte u online predstavljanju knjiga: “Knjiga o Uni” i “Priče sa satnim mehanizmom”, saopćeno je iz Biblioteke “Derviš Sušić”.
Faruk Šehić, takođe je odgovorio na pitanja koja najviše zanimaju čitatelje, detlajnije na linku ovdje

Faruk Šehić je pisac i kolumnista. Rođen u Bihaću. Tokom rata bio je pripadnik Armije BiH kad je i jedanput teško ranjen. Književni kritičari ga smatraju glasom tzv.pregažene generacije pisaca rođenih sedamdesetih godina 20.vijeka. Dobitnik je brojnih nagrada od kojih su najznačajnije: nagrada Meša Selimović za roman Knjiga o Uni za najbolju knjigu objavljenu na području Srbije, Hrvatske, BiH i Crne Gore u 2011., i nagrada EUPL 2013. (European Prize for Literature) za isti roman. Knjige su mu prevedene na dvanaest svjetskih jezika i objavljene u četrnaest zemalja. Piše za politički magazin BH Dani. Živi u Sarajevu.

“U okviru obilježavanja 23.aprila – Svjetskog dana knjige i autorskih prava, Biblioteka je priredila prigodno iznenađenje za ljubitelje lijepe pisane riječi. Najbržih pedeset ljubitelja lijepe pisane riječi koji su poslali sms i viber poruku na službeni kontakt Biblioteke, bit će nagrađeni sa po jednom knjigom, po izboru bibliotekara, iz oblasti književnosti.

Direktorica Biblioteke Mirna Trifković sa zadovoljstvom ističe da su se građani u rekordnom roku odazvali ovoj akciji, sa željom za čitanjem.
– Raduje nas veliko interesovanje čitalaca za knjigama koje smo odlučili darovati. Pedeset sretnih dobitnika objaviti ćemo u utorak 28. aprila 2020. godine na web i fb stranici Biblioteke, Zbog trenutne epidemiološke situacije, knjige ćemo dobitnicima poslati poštom, kazala je Trifković.