Obezbijeđena sredstva higijensko zdravstvene zaštite za zavode socijalne zaštite u FBiH

TV SLON UZIVO RADI OSLON UZIVO 

Federalno ministarstvo rada i socijalne politike u trenutnoj situaciji, uzrokovanoj pojavom koronavirusa, pruža punu podršku direktorima, upravi i uposlenicima zavoda socijalne zaštite u cijeloj Federaciji BiH u provođenju preventivnih mjera zaštite u borbi protiv ove pandemije.

S ciljem zaštite štićenika zavoda, koji predstavljaju najugroženiju kategoriju stanovništva, kao i uposlenika koji u ovim teškim trenucima brinu o njima, ovo ministarstvo je u saradnji s Pomozi.ba, Federalnim štabom civilne zaštite i Crvenim križem Federacije BiH obezbijedilo donacije sanitarno higijenskih sredstava.

Donacije su dobili zavodi Drin, Bakovići, Pazarić, Hum Sarajevo i ustanove iz djelokruga socijalne zaštite Ljubuški.

Federalni ministar rada i socijalne politike Vesko Drljača danas je obišao zavode Drin, Bakovići i Pazarić, te  uručio higijensko sanitarna sredstva. Ministar je nadležne u zavodima informisao o daljnjim aktivnostima i najavio da će ovo ministarstvo i u buduće pomagati i brinuti o zavodima socijalne zaštite.

Svjesni da ulazimo u jedan neizvjesan i rizičan period koji je pred nama,  svi smo u obavezi da poduzmemo sve moguće aktivnosti i mjere s ciljem zaštite štićenika i uposlenika zavoda – rekao je Drljača.

Ministar je upoznat o trenutnom stanju, problemima i mjerama koje se poduzimaju u sprečavanju širenja zaraze kao i problemima koji su proizašli iz trenutne situacije, saopćeno je iz Federalnog ministarstva rada i socijalne politike.