11.7 C
Tuzla
03.10.2022.

Obilježavanje 29. godišnjice osnivanja Patriotske lige u Tuzli

Klub Patriotske Lige Grada Tuzla, u subotu 19. septembra 2020. godine obilježava 29. godišnjicu osnivanja Petriotske Lige u Tuzli.

Naime,19. septembar 1991.godine, je dan kada je u Tuzli  imenovan Štab Patriotske Lige čiji je zadatak bio organizovati i izvršiti pripreme za pružanje oružanog otpora JNA i srpsko-crnogorskom agresoru, koji je u to vrijeme sve otvorenije prijetio suverenitetu Republike Bosne i Hercegovinu.

Ovakvom odlukom patriote Tuzle jasno su dale do znanja agresoru, da će se boriti za cjelovitu državu i sve njene narode i građane, koji Repubiliku Bosnu i Hercegovinu doživljavaju kao svoju domovinu.

Tim povodom Klub PL-a Grada Tuzla će položiti cvijeće:

–       na spomen obilježju šehidima i poginulim borcima u Tuzli na Slanoj Banji, 19..septembara 2020.godine u 10,00 sati

–       na mezaru rehmetli Salke Bukvarevića u haremu Džindiske džamije 19.septembar 2020.godine u 10,30 sati.

Pozivamo građane i medije da nam se pridruže obilježavanju ovog značajnog datuma za Grad Tuzlu i Bosnu i Hercegovinu.

Uzimajući u obzir stanje usled proglašenja pandemije korona virusa molie se svi zainteresovani da se pridržavaju izdatih naređenja i upozorenja od nadležnih organa u borbu protiv širenja korona virusa, odnosno nošenje maski za lice i održavanje potrebne distance.

 

 

POSLJEDNJE DODANO