Obilježena treća godišnjica Visoke škole za finansije i računovodstvo FINra

TV SLON UZIVO RADI OSLON UZIVO 

Visoka škola za finansije i računovodstvo FINra proslavila je treću godišnjicu rada. Ova obrazovna ustanova danas je prepoznata kao jedna od vodećih na području Tuzlanskog kantona u oblastima finansija i računovodstva. Tome svakako doprinosi novi koncept učenja i studija, što prepoznaju studenti, kojih je iz godine u godinu sve više. Trenutno je ovdje 160 studenata, a prema pokazateljima upisa četvrte generacije, trend povećanja broja studenata će se nastaviti. FINra je također prepoznata i kao ustanova koja redovno dodjeljuje stipendije nadarenim studentima.

”U ovoj godini smo nadarenim učenicima, učenicima generacija srednjih škola dodijelili stipendije u punom iznosu školarine. Želimo da motiviramo naše mlade ljude da ostaju u BiH i da studiraju u BiH”, naveo je dr.sc. Ismet Kalić, direktor Visoke škole za finansije i računovdstvo FINra.

Profesor Visoke škole za finansije i računovodstvo FINra dr.sc. Kadrija Hodžić, kaže da kao profesor svjedoči o snažnom napredovanju u ove tri zadnje godine Visoke škole FINra, što ju je dovelo u red najrespektabilnijih škola za finansije i računovodstvo.

Oni koji se odluče za obrazovanje na FINri pored teorijske, imaju priliku obavljati i praktičnu nastavu u nekoj od kompanija u Tuzlanskom kantonu.

”To je na neki način specifičan način učenja. Učimo kako se zapravo stvari odvijaju u praksi. Imala sam priliku da radim u jednoj od firmi s kojom FINra ima potpisan sporazum, za mene je to bilo predivno iskustvo”, kazala je Nermina Kalić, studentica Visoke škole za finansije i računovodstvo FINra.

FINra je do sada ostvarila saradnju sa visokoškolskim ustanovama u Hrvatskoj, što uveliko pomaže studentima i uposlenicima. Na raspolaganju su im također i elektronske knjige iz oblasti finansija i računovodstva.

”Jedna su od rijetkih škola u regionu koja ima taj paket elektronskih knjiga koja je veliki benefit za naše korisnike. Nama je drago da smo od početka sa ovom školom i radujemo se i budućoj saradnji”, rekao je Dalibor Parać iz organizacije EBSCO.

Kao buduće aktivnosti FINra, direktor Kalić je naveo unaprjeđenje naučno-istraživačkog rada, te učešće u međunarodnim projektima.

”Kao druga aktivnost koju ćemo uraditi je uvođenje novih studijskih programa u skladu sa potrebama tržišta rada”, naveo je Kalić.

Upis na FINru u narednu akademsku godinu trajat će do kraja septembra kada će biti poznat broj onih koji će svoje visokoškolsko obrazovanje sticati na jednoj od vodećih ustanova u oblasti finansija i računovodstva.