Objavljen Javni poziv za dodjelu sredstava za projekte za podizanje kvalitete turističke ponude u TK

TV SLON UZIVO RADI OSLON UZIVO

Turistička zajednica Tuzlanskog kantona objavila je Javni poziv za podnošenje zahtjeva za dodjelu bespovratnih sredstava u skladu sa programom podizanja kvalitete turističke ponude Tuzlanskog kantona za 2020. godinu.

Predmet Javnog poziva je dodjela bespovratnih novčanih sredstava Turističke zajednice Tuzlanskog kantona za projekte koji imaju uticaj na podizanje kvalitete turističke ponude na području Tuzlanskog kantona, sadržano u Planu i programu rada i Finansijskom planu Turističke zajednice Tuzlanskog kantona u ukupnom iznosu od 120.000 KM.

LOT I.
Uređenje i izrada turističke infrastrukture u privatnom i javnom sektoru na području Tuzlanskog kantona ( npr. izrada i uređenje; ljetne bašte, trim staze, rekreacijski sadržaji, izletišta, vidikovci, promatračnice, pješačke staze, biciklističke, planinarske i druge tematske staze, pećine, stijene za penjanje, igrališta, plaže na jezerima, rijekama i dr. ) u ukupnom iznosu od 80.000,00 KM.

LOT II.
Program podrške u organizaciji značajnih turističkih, kulturno-sportskih i drugih manifestacija koje se održavaju na području Tuzlanskog kantona, podrška medijskom praćenju i kreiranju pozitivne medijske slike turizma i turističkih potencijala Tuzlanskog kantona u ukupnom iznosu od 25.000 KM.

LOT III.
Sufinansiranje Programa podrške projekata koji su u funkciji zaštite prirode i podizanja ekološke svijesti u funkciji razvoja turizma na području Tuzlanskog kantona u ukupnom iznosu od 15.000,00 KM.

Javni poziv i ostale informacije možete pronaći OVDJE.