Objavljen konkurs za izbor najbolje fotografije ”Tomislav Trojak”

Arhiva
TV SLON UZIVO RADI OSLON UZIVO

Udruženje građana Centar kreativnih aktivnosti iz Tuzle po četvrti put će organizirati jedinstvenu manifestaciju na našim prostorima – Izbor najbolje sportske fotografije BiH ”Tomislav Trojak”.

Ovoga puta tročlani žiri će birati najbolje sportske fotografije koje su nastale na sportskim borilištima u BiH u 2020. godini.

Tradicionalni izbor najboljih fotogragfija i zajednička izložba održat će se početkom februara 2021. godine u Tuzli. Izbor nosi ime po legendarnom tuzlanskom fotografu Tomislavu Trojaku.

Tekst konkursa:

Udruženje građana “Centar kreativnih aktivnosti” Tuzla raspisuju javni konkurs za Izbor najbolje sportske fotografije u 2020. godini. Nagrada nosi naziv “Tomislav Trojak” po doajenu sportske fotografije.

  1. Na konkurs se mogu prijaviti svi građani Bosne i Herccegovine;
  2. Fotografija mora biti napravljena u 2020. godini na nekom od sportskih borilišta u istoj godini, a autor svojom pismenom izjavom garantira vjerodostojnost;
  3. Fotografije ne smije biti ispod 2 megabajta i ne smije biti vršena nikakva automatska korekcija;
  4. Autor na konkurs može poslati dvije fotografije po svom izboru;
  5. Autor u kratkim crtama mora opisati fotografiju, kada je nastala, na kojem sportskom borilištu i dati joj naziv;
  6. Autor fotografije mora poslati svoju kratku biografiju;
  7. Fotografije i prijave na konkurs mogu se slati isključivo na e-mail [email protected];
  8. Konkurs ostaje otvoren do 31. januara 2021. godine;
  9. Na završnoj manifestaciji koja će biti održana u Tuzli, stručni žiri će proglasiti tri najbolje sportske fotografije u 2020. godini.
  10. Na konkurs se ne mogu prijaviti članovi stručnog žirija i članovi Udruženja “CKA”, ali sa svojim fotografijama mogu učestvovati u kolektivnoj izložbi.

Podsjetimo na prvom izboru prvu nagradi odnio Denis Ruvić iz Sarajeva, drugu Ahmet Bajrić Blicko iz Tuzle, a treću Aleksandar Čavić iz Banja Luke.

Na drugom izboru prvonagrađeni je bio Aleksandar Čavić iz Banja Luke, drugoplasirani Jasmin Hadžić iz Zenice, a trećeplasirani Jelena Đurđević iz Banja Luke i Goran Lončar iz Tuzle.

Na trećem izboru pobjedu je odnijela Jelena Đurđević iz Banja Luke, ispred Vladimira Stojakovića iz Banja Luke i Dejana Milosavljevića iz Doboja.