26.7 C
Tuzla
11.08.2022.

Objavljen konkurs za izbor najbolje fotografije ”Tomislav Trojak”

Udruženje građana Centar kreativnih aktivnosti iz Tuzle po četvrti put će organizirati jedinstvenu manifestaciju na našim prostorima – Izbor najbolje sportske fotografije BiH ”Tomislav Trojak”.

Ovoga puta tročlani žiri će birati najbolje sportske fotografije koje su nastale na sportskim borilištima u BiH u 2020. godini.

Tradicionalni izbor najboljih fotogragfija i zajednička izložba održat će se početkom februara 2021. godine u Tuzli. Izbor nosi ime po legendarnom tuzlanskom fotografu Tomislavu Trojaku.

Tekst konkursa:

Udruženje građana “Centar kreativnih aktivnosti” Tuzla raspisuju javni konkurs za Izbor najbolje sportske fotografije u 2020. godini. Nagrada nosi naziv “Tomislav Trojak” po doajenu sportske fotografije.

  1. Na konkurs se mogu prijaviti svi građani Bosne i Herccegovine;
  2. Fotografija mora biti napravljena u 2020. godini na nekom od sportskih borilišta u istoj godini, a autor svojom pismenom izjavom garantira vjerodostojnost;
  3. Fotografije ne smije biti ispod 2 megabajta i ne smije biti vršena nikakva automatska korekcija;
  4. Autor na konkurs može poslati dvije fotografije po svom izboru;
  5. Autor u kratkim crtama mora opisati fotografiju, kada je nastala, na kojem sportskom borilištu i dati joj naziv;
  6. Autor fotografije mora poslati svoju kratku biografiju;
  7. Fotografije i prijave na konkurs mogu se slati isključivo na e-mail [email protected];
  8. Konkurs ostaje otvoren do 31. januara 2021. godine;
  9. Na završnoj manifestaciji koja će biti održana u Tuzli, stručni žiri će proglasiti tri najbolje sportske fotografije u 2020. godini.
  10. Na konkurs se ne mogu prijaviti članovi stručnog žirija i članovi Udruženja “CKA”, ali sa svojim fotografijama mogu učestvovati u kolektivnoj izložbi.

Podsjetimo na prvom izboru prvu nagradi odnio Denis Ruvić iz Sarajeva, drugu Ahmet Bajrić Blicko iz Tuzle, a treću Aleksandar Čavić iz Banja Luke.

Na drugom izboru prvonagrađeni je bio Aleksandar Čavić iz Banja Luke, drugoplasirani Jasmin Hadžić iz Zenice, a trećeplasirani Jelena Đurđević iz Banja Luke i Goran Lončar iz Tuzle.

Na trećem izboru pobjedu je odnijela Jelena Đurđević iz Banja Luke, ispred Vladimira Stojakovića iz Banja Luke i Dejana Milosavljevića iz Doboja.

POSLJEDNJE DODANO