Oblačno vrijeme sa niskim jutarnjim temperaturama i u narednim danima

TV SLON UZIVO RADI OSLON UZIVO

Oblačno vrijeme obilježilo je prvi dan u sedmice, a ovakvi dani očekuju se i do kraja ove sedmice. Živa na termometru će u jutarnjim satima čak pokazivati i minus osam dok će dnevne temperature dostizati tek četiri stepena.

”Sutra se očekuje pretežno oblačno u jutarnjim satima sa slabijim snijegom. Tokom dana prestanak padavina i smanjenje oblačnosti  u ostalim dijelovima malo do umjereno oblačnost i sunčano.” – rekla je Ismira Ahmović, dežurni meteorolog FHMZ.

A osim srijede, niske jutarnje temperature bit će i u četvrtak. No, ipak iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda prognoziraju da će u drugom dijelu dana preovladavati sunčano vrijeme, a najviša dnevna će biti 10 stepeni Celzijusa.

”U petak pretežno oblačno vrijeme u zapadnim, sjevernim, sjeverozapadnim sa susnježicom i kišom, u planinskim predjelima i sa snijegom. U Hercegovini može pasti kiša, u ostalim dijelovima uglavnom stabilno. Jutarnja temperatura između -2 i 4 na jugu zemlje do 6 najviša dnevna između 3 i 8 celzijusa na jugu do 10 stupnjeva.” – objasnila je Ahmovićeva.

Upravo zbog ovakvih vremenskih prilika iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH poručuju da će opća biometeorološka slika biti lošija u prvom dijelu dana, potom će se popraviti usljed stabilnijih vremenskih prilika. Tako će se sa dolaskom noći, tegobe kod osjetljivih osoba djelimično umanjiti. Također, poželjno je posvetiti pažnju zaštiti od hladnoće u jutarnjim satima – kako se ovakvo vrijeme ne bi odrazilo na vaše zdravlje.