-1.1 C
Tuzla
04.12.2023.

Obrvan: Očekujem da se kvalitetno predstavimo, cilj nam je jedna pobjeda

Rukometna reprezentacije Bosne i Hercegovine sutra započinje nastup na Evropskom prvenstvu koje se održava u Slovačkoj i Mađarskoj. Rukometaši BiH u grupi sa sa Španijom, Švedskoj i Češkom, a susrete će igrati u Bratislavi.

Prvi meč na rasporedu je u četvrtak od 20.30 sati protiv Švedske.

Selektor bh. tima Ivica Obrvan na pres-konferenciji uoči početka prvenstva izjavio je da očekuje dobar nastup svojih igrača i makar jednu pobjedu.

– Ovo je drugi nastup Bosne i Hercegovine na evropskim prvenstvima što je već veliki uspjeh za nas. Očekujemo da se kvalitetno predstavnimo, da odigramo dobre utakmice u teškoj grupi s jakim protivnicima. Nadam se da ćemo uspkos svim problemima odigrati dobro. Svakako da bismo željeli da na drugom EP-u zabilježimo makar jednu pobjedu što nam je jedan od ciljeva i bio bih vrlo sretan da u tom cilju uspijemo – kazao je Obrvan.

Kada je u pitanju medicinski bilten, selektor ističe da su svi igrači bili negativni na jučerašnjem testiranju na koronavirus po dolasku u Bratislavu.

Kada je u pitanju prvi protivnik bh. tima, Obrvan ističe da je selekcija Švedske apsolutni favorit te da vjeruje da će nastupiti u najjačem sastavu.

– Bile su neke informacije da su im neki igrači pozitivni na koronavirus, ali prema posljednjim informacijama svi su negativni na koronavirus. Međutim, oni imaju veliki izbor i ako čak neki igrač izostane to se neće puno osjetiti jer je koncentracija kvalitete u toj selekciji jako velika na svim pozicijama. No, vjerujem da će nastupiti u kompletnom sastavu – dodao je Obrvan.

Kapiten bh. selekcije Mirsad Terzi8ć istakao je da je atmosfera u ekipi kao i uvijek odlična.

– Gladni smo dobrih utakmica i nadam se da ćemo u tri meča pokazati dobar rukomet i osvojiti neke bodove – rekao je Terzić.

Rukometaši BiH nakon sutrašnjeg susreta sa Švedskom dva dana kasnije igraju sa Češkom, a u posljednjem meču prve faze takmičenja 17. januara sa Španijom.

RTV Slon/FENA

Vezane vijesti

TUZLA