Od 1. juna počinje manifestacija 25. LJUT

TV SLON UZIVO RADI OSLON UZIVO 

Manifestacija 25. Ljetni Univerzitet u Tuzli bit će održan od prvog do petog juna ove godine. Predavanja će ove godine biti organizovana online, odnosno putem zoom aplikacije, te će biti besplatna i dostupna svim zainteresovanim učesnicima. Nakon predavanja predviđeno je vrijeme za diskusiju između učesnika i predavača.

”Predavači su sa UNTZ, zatim iz Makedonije, Slovenije, Australije… to su predavači širokog spektra područja, imamo inžinjere elektrotehnike, ljude iz područja jezika, engleskog jezika i književnosti, matematičari iz područja specijalne edukacije i rehabilitacije, dakle širok spektar predavanja. Možemo da imamo po sto učesnika u jednoj sesiji. Nadam se da će biti red čekanja i da će biti više od 100 i svi se dobrodošli voljela bi da razgovaramo, a i da čujemo nešto novo od ljudi od kojih se zaista ima šta čuti”, kazala je prof.dr. Vesna Bratovčić, prorektorica za međuuniverzitetsku saradnju u zemlji i inostranstvu

Prvo predavanja u okviru Ljetnog Univerziteta zakazano je za 1. juni od 19:00 sati kada će profesor Vedad Pašić održati predavanje ”Šta se to uopće talasa u gravitaciji?”.