Od danas zatvoreni svi aerodromi za putnički promet u BiH

TV SLON UZIVO RADI OSLON UZIVO 

Odluka Vijeća ministara BiH o privremenom zatvaranju aerodroma u BiH stupila je na snagu danas. Tako su zatvoreni aerodromi u Tuzli, Mostaru, Banjaluci i Sarajevu. Putnicima se preporučuje da se za detaljnije informacije o načinu ostvarivanja svojih prava obrate aviokompanijama.

Jutros od šest sati je stupila na snagu odluka Vijeća ministara o privremenom prekidu putničkog prometa. Da razgraničimo… iz ove odluke izuzet je promet roba.Aerodrom Tuzla je sve prihode ostvario do putničkog prometa. 17.03 su ukinuti svi letovi kod nas i mi ćemo to itekako osjetiti. Nadamo se da ćemo ovo prevazići uz pomoć Vlade FBiH, Vlade TK, nadamo se i kargo letovima koji će se odnositi na dostavu humanitarne medicinske pomoći,” izjavila je za RTV Slon Edina Šišić, rukovodilac Sektora saobraćaja i usluga u zračnom prometu Međunarodnog aerodroma Tuzla.

Vijeće ministara Bosne i Hercegovine na sjednici na kojoj je donesena odluka o privremenom zatvaranju aerodroma za promet putnika, zabranilo je i ulazak u Bosnu i Hercegovinu svim stranim državljanima, u okviru mjera borbe protiv koronavirusa.