Od ponedjeljka počinju isplate igračima, Sloboda treba strateškog partnera

TV SLON UZIVO RADI OSLON UZIVO 

Na sastanku Uprave i Skupštine FK Sloboda odlučeno je da će od ponedjeljka igrači FK Sloboda početi dobijati plate i naknade za smještaj i hranu.

Predsjednik Skupštine FK Sloboda Kemal Kurević istakao je da će isplata teći spram priliva sredstava a očekuju da će to biti od ponedjeljka.
“Na račun trebaju leći uplate i naspram priliva sredstava mi ćemo igrače isplaćivati, da li će dobiti svi odjednom, ili jedan po jedan ne mogu reći.”

Na pitanje kako komentira Sindikat PFBiH i njihovo saopćenje te zakonske obaveze koje Sloboda ima prema igračima, istakao je da zaista Uprava poštuje Zakon, ali problem je što se Zakon nije prije poštovao jer su nagomilana dugovanja, a ova Uprava nastoji da održi klub u ovim uslovima u kakvim trenutno jeste.

“Mi činimo naspram naših mogućnosti sve da klub u svakom smislu opstane, organizaciono, administrativno, finansijski, ali nakon svih ovih godina i problema, igrači prosto dođu u situaciju da se odluče na štrajk, na takav jedan korak. Nakon razgovora sa igračima, ostavljeno je prostora da se izjasne hoće li od sutra u štrajk ili ne. Ovakvo ponašanje njih kao igrača, profesionalnih igrača nije baš na visini zadatka, ali ako iko razumije to sam ja. Ja sam na njihovoj strani, ali okolnosti su takve trenutno, ne možemo u par mjeseci riješiti sve, treba nam vremena. Mi cijelo ovo vrijeme radimo na pronalaženju strateškog partnera i sve što radimo, radimo da Sloboda bude prihvatljiva tom čovjeku. Mi pokušavamo popraviti probleme koji su nastajali 15 godina, to je nemoguće napraviti u ovakvo kratkom roku. Smatramo da je u ovim okolnostima najbolje rješenje strateški partner. Mi ćemo učiniti sve da obaveze prema klubu i igračima izmirimo u skladu sa prilivom sredstava. Ja sam prvi put večeras sa igračima otvoreno razgovarao, vidjet ćemo šta će odlučiti. Treba malo spustiti loptu.”, dodao je Kurević.

Podsjećamo, fudbaleri SLobode prije nekoliko dana i pismeno su se obratil Upravi kluba tražeći isplatu zaostalih plata i naknada. Obzirom da se niko iz Uprave nije obratio igračima niti ponudio rješenje, danas su upozorili da će od sutra u štrajk. Ostaje da vidimo šta će igrači Slobode odlučiti.