16.7 C
Tuzla
22.05.2022.

Odavanjem počasti na spomen-obilježjima u Podrinju obilježena 30. godišnjica formiranja Armije RBiH

Koordinacija boraca Tuzlanskog kantona i Savez demobilisanih boraca TK danas su, u povodu obilježavanja Dana Armije RBiH, položili cvijeće i odali počast šehidima, poginulim i umrlim pripadnicima Armije RBiH u Podrinju.

– Danas je 30. godišnjica formiranja Armije BiH i 30. godina od priznanja BiH kao nezavisne i suverene države. To nije slučajno i svima onima koji misle da će Bosne i Hercegovine nestati poručujemo ‘Svi ćemo mi nestati, ali Bosne i Hercegovina će opstati’ – kazao je predsjednik Korodinacije boraca TK-a Fahrudin Hasanović.

Predsjednik Skupštine Tuzlanskog kantona Žarko Vujović rekao je da je Memorijalni centar Potočari-Srebrenica jedna od lokacija koje su posjetili u okviru obilježavanja 30. godišnjice formiranja Armije RBiH.

Posjetili su Memorijalni centar u Kalesiji, Memorijalni centar “Veljaci”, mezarje “Rakita“ u Vlasenici, kao i mezarje generala Armije BiH Ramiza Šuvalića.

-Poginulim borcima Armije BiH danas položemo cvijeće. Oni nisu uzalud dali svoje živote i uvijek ćemo ih se sjećati i na dostojanstven način odati im počast – poručio je Vujović.

Pripadnik Armije BiH Suljo Čakanović kaže da današnja posjeta mnogo znači pripadnicima Armije BiH jer pokazuje da nisu sami u Podrinju.

– Država se čuva na granici i čuvali smo je i tokom rata. Za nas je ovo veoma važan datum i svim pripadnicima želim sretan dan Armije BiH – istakao je Čakanović.

RTV Slon / Fena

POSLJEDNJE DODANO