Odbojkašice Slobode počele pripreme u podmlađenom sastavu

TV SLON UZIVO RADI OSLON UZIVO 

Okupljanjem na izletištu Slana Banja, te treningom u dvorani Mejdan, sinoć su zvanično počele pripreme odbojkašica tuzlanske Slobode za narednu sezonu.

U stručnom štabu se, uz trenera Armina Derviševića, nalaze još Elma Karabegović i Nerman Kovačević.

– U novu sezonu ulazimo s izmijenjenim sastavom. Ekipi smo priključili tri djevojke iz naše druge postave koja se takmiči u Prvoj federalnoj ligi. Radit ćemo dva puta dnevno, a formu ćemo provjeravati odigravanjem pripremnih utakmica. U povodu 100-godišnjice RSD Sloboda krajem idućeg mjeseca organizirat ćemo međunarodni turnir koji će na neki način biti i generalna proba pred početak prvenstva – izjavio je trener Dervišević.

Prvenstvo u Premijer ligi BiH startat će s izmijenjenim formatom u odnosu na dosadašnje.

– Prve dvije ekipe iz prošle sezone, a to su Bimal Jedinstvo iz Brčkog i Banjaluka Voley igrat će Srednjoevropsku ligu i u domaće prvenstvo će se uključiti tek u play-offu. Tako da će prvi dio ligaškog takmičenja biti jako zanimljiv, ali ujedno i poticajan za mlađe odbojkašice – smatra trener Slobode.

Pripreme su započele:  Elma Karabegović, Selma Mulahalilović, Belma Ibrahimović, Ela Kopić, Ervina Tučić, Dženita Džodžaljević, Almina Turkić, Merima Tokić, Amina Halilović, Belma Dizdarević, Melisa Muminović, Nastja Ilić i Tajra Sejdić.

Izvor: (RTV Slon/Fena)