Odbojkašice Slobode spremno očekuju nastavak prvenstva

TV SLON UZIVO RADI OSLON UZIVO

Idućeg vikenda nastavlja se odbojkaško prvenstvo BiH, a igračice Slobode posljednju provjeru imale su jučer na „Turniru prijateljstva“ u Ilijašu, gdje su ubjedljivo osvojile prvo mjesto.

Trener Armin Dervišević napominje da nisu nastupili u kompletnom sastavu, ali da su finalni meč morali odigrati punom snagom.

– Na turniru su, osim nas i Ilijaša, nastupili federalni superligaši Kakanj i Novi Grad iz Sarajeva. U polufinalu smo dobili Kakanj 2:0, jer se igralo za pobjedu u dva seta, dok smo u finalu nadigrali vrlo dobru i perspektivnu ekipu Novog Grada s 3:0. Cijelu utakmicu morali smo igrati s najboljom postavom – kaže Dervišević.

Optimista je uoči nastavka prvenstva i utakmice protiv ekipe Jahorine s Pala.

– Dobili smo ih u gostima u prvom dijelu sezone, a očekujem sličan ishod i u Mejdanu. Neće biti lako, jer je gošćama ova utakmica, na neki način, presudna u borbi za opstanak i pokušat će sve kako bi došle do pobjede – zaključio je trener Slobode.

Na turniru u Ilijašu kapitenica Slobode, Elma Karabegović, proglašena je igračicom turnira. 

– Lijep je osjećaj pobijediti, ali ovo su, ipak, ekipe iz Superlige, dok je u Premijer ligi konkurencija mnogo jača. Finalni susret s Novim Gradom donio je zbilja kvalitetnu igru. Sigurno je da smo spremne za nastavak prvenstva i za pobjedu protiv Jahorine – kazala je Karabegović. 

U ekipu Slobode, koja je na pripremama od 7. januara, vratila se nakon porodiljskog odsustva blokerica Selma Mulahalilović. Njeno iskustvo bit će veoma dragocjeno u drugom dijelu prvenstva, posebno kada je riječ o mlađim odbojkašicama.

Ekipa Slobode u Premijer ligi BiH trenutno zauzima 5. mjesto sa 17 bodova.