Odgođena tradicionalna prvomajska zabava na Panonici zbog korona virusa

TV SLON UZIVO RADI OSLON UZIVO 

Kraj aprila na Panonici je tradicionalno rezervisan za prvomajsko druženje djece sa poteškoćama u razvoju i njihovih roditelja, a čiji je domaćin Gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović. Obzirom na epidemiološku situaciju, druženje se odgađa za neki drugi datum, a ovo je poruka Gradonačelnika svojim malim prijateljima:

“Svake godine u ovo doba moji saradnici i ja na Panonici organizujemo druženje i zabavu za djecu sa smetnjama u razvoju, kao i za djecu iz Doma, koja su bez roditeljskog stvaranja. Ovog Prvog Maja, zbog stanja nesreće izazvane koronavirus virusom, to ne možemo uraditi.

Draga djeco,
znam da vam je važan poziv na Panoniku i da ste ga s nestrpljenjem očekivali i vi i vaši roditelji i odgajatelji. I ja sam se našem susretu radovao, jer se nismo vidjeli od Nove godine.

Dragi roditelji i odgajatelji,
molim vas da djeci objasnite da ćemo se sastati čim ovo stanje nesreće prestane. Nije važno što će možda biti raspust i što zavodi i ustanove koje se brinu o djeci neće raditi. Moji saradnici i ja ćemo organizovati vaš dolazak na Panoniku i povratak u vaše domove. Rekli ste mi da vam je prošle godine bilo dobro, a moja je želja da vam ove godine bude još bolje” – kazao je gradonačelnik Tuzle, Jasmin Imamović.